Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală. Un PRIMAR, ridicat de poliţişti

Un număr de 16 percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Gorj şi Hunedoara, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de lei. În acest dosar este implicat şi un primar dintr-o localitate mehedinţeană, care a fost ridicat şi dus la audieri.

21 feb. 2013, 06:09
Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală. Un PRIMAR, ridicat de poliţişti

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Nicolae Lohon, în judeţul Mehedinţi percheziţii se fac în Strehaia, Orşova şi Drobeta-Turnu Severin.

Nicolae Lohon a precizat că suspecţii în acest caz au emis facturi fictive pentru mai multe bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor în vederea sustragerii de la plata TVA, prejudiciul estimat fiind de trei milioane de lei.

Potrivit lui Lohon, în acest dosar este implicat şi primarul din localitatea mehedinţeană Gogoşu, Jean Rogoveanu, care a fost ridicat de oamenii legii pentru a fi dus la audieri.

În urma celor 16 percheziţii, făcute la sediile unor firme şi la locuinţele administratorilor acestora, anchetatorii vor audia persoanele suspectate de evaziune fiscală şi vor ridica documente contabile.

Din cercetările făcute până în prezent a reieşit faptul că, în perioada 2011-2012, reprezentanţii unor societăţi comerciale au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste opt milioane de lei, producând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ trei milioane de lei prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profitul pentru aceste tranzacţii, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Mai mulţi suspecţi vor fi audiaţi la Poliţie, în această cauză fiind începută urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii urmează să identifice bunurile mobile şi imobile ale persoanelor suspectate de evaziune fiscală, pe care ar putea fi pus sechestru asigurator în vederea recuperării prejudiciului, a precizat Poliţia Română.

Percheziţiile în cele patru judeţe sunt făcute de Poliţia Judeţeană Mehedinţi, Serviciu