Percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi acasă la primarul Sorin Apostu

Procurorii DNA Cluj au descins miercuri dimineaţă la sediul Primăriei Cluj-Napoca. Percheziţiile au început în jurul orei 8 dimineaţa şi, potrivit ştiridecluj.ro procurorii au căutat documente despre licitaţiile organizate de municipalitate. Procurorii DNA au percheziţionat şi locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 09:23
Percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi acasă la primarul Sorin Apostu

Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziţii la sediul Primăriei Cluj-Napoca. Biroul edilului a fost sigilat.

Câţiva procurori clujeni au percheziţionat şi casa primarului Sorin Apostu, pe numele căruia a fost emis un mandat de aducere, informează RTV.

În jurul orei 13.20, Sorin Apostu a părăsit domiciliul şi a plecat cu maşina personală, însoţit de un procuror DNA. Primarul nu s-a dus la DNA, ci s-a oprit la primărie. Edilul a declarat că nu a fost reţinut de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, verificările făcute de procurori vizează licitaţia privind atribuirea contractului de salubritate a oraşului.

Miercuri după-amiază, primarul Sorin Apostu şi soţia sa au fost duşi la sediul DNA Cluj pentru audieri.

Primarul Sorin Apostu este membru PDL şi un cunoscut apropiat al preşedintelui PDL, Emil Boc.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că miercuri dimineaţa, la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei, fără a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Oana Buzatu a adăugat că, potrivit procedurii, direcţiile de la care s-au solicitat acte vor formula răspunsuri, care vor fi adunate într-un document final care va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea a afirmat că asemenea cereri sunt uzuale, numai în 2011 Primăria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitări de la parchetele din ţară.

Ancheta în cazul licitaţiilor organizate de Primăria Cluj-Napoca capătă amploare. După ce, săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a fost arestat preventiv pentru luare de mită, iată că a venit şi rândul edilului Sorin Apostu să intre în vizorul procurorilor. În ceea ce-l priveşte pe Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, va fi nevoit să aştepte până vineri pentru a afla dacă îşi va petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să-i judece miercuri recursul, dar avocatul său nu s-a putut prezenta şi a cerut amânarea procesului. Radu Bica este acuzat de procurorii DNA că în luna octombrie a acceptat de la două persoane 25.000 de euro ca să le ajute în câştigarea unei licitaţii. Contractul prevedea serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru 2012.