Percheziţii la sediile mai multor instituţii publice, într-un caz de fraude cu dosare de pensionare

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție efectuează marți 13 percheziții, dintre care 3 la sediile unor instituții publice și 10 domiciliare, într-o cauză care privește săvârșirea unor infracțiuni de corupție referitoare la eliberarea, în schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale în fals (diagnostice medicale nereale) care au servit la întocmirea de dosare de pensionare.

27 oct. 2015, 11:09
Percheziţii la sediile mai multor instituţii publice, într-un caz de fraude cu dosare de pensionare

Potrivit unui comunicat al DGA, ofițerii Direcției Generale Anticorupție vor pune în executare 50 de mandate de aducere pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, printre instituțiile percheziționate se află și Spitalul Ministerului de Interne și Casa de Pensii a Sectorului 1.

Sute de oameni riscă să rămână fără pensiile de boală stabilite în baza unor DOSARE FALSE

Anchetatorii susțin că beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecțiuni medicale sau afecțiunile erau mult mai ușoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracțională, a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 de persoane, ce domiciliază pe raza mai multor județe.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Perchezițiile au fost efectuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ).