Percheziţii la sediul Erbaşu SA. Avocat: Sunt căutate acte privind colaborarea cu RADET VIDEO

Avocatul Alexandru Avramescu a declarat că la sediul societăţii Erbaşu SA se fac percheziţii, fiind căutate acte privind colaborarea firmei cu RADET, în special cea din ultimii ani, pentru lucrări de reabilitare a reţelelor de încălzire, precizând că în sediul societăţii este Cristian Erbaşu.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 08:49
Percheziţii la sediul Erbaşu SA. Avocat: Sunt căutate acte privind colaborarea cu RADET VIDEO

Avocatul a spus că la sediul principal al societăţii de construcţii Erbaşu SA este în derulare o procedură de percheziţie, în prezenţa directorului firmei, Cristian Erbaşu.

„Există o autorizaţie de percheziţie pentru spaţiile pe care le administrează firma, sunt verificate şi căutate acte privind colaborarea firmei cu RADET”, a declarat vineri avocatul Alexandru Avramescu, în faţa sediului societăţii Erbaşu SA.

El a precizat că societatea Erbaşu are o colaborare cu RADET de 20 de ani, verificările făcute de anchetatori vizând cu precădere colaborarea din ultimii ani cu regia de distribuţie a energiei termice.

Avocatul a spus că în sediul firmei este directorul Cristian Erbaşu, acesta acordând sprijin în procedura de percheziţie. El a precizat că la percheziţii nu este prezent şi fratele acestuia, Alexandru Erbaşu.

Avocatul a mai spus că nici Cristian şi nici Alexandru Erbaşu nu au fost chemaţi pentru a fi audiaţi în acest dosar.

„Societatea trece printr-o expunere mediatică pe care nu ne-o dorim. Facem apel la anchetatori să îşi facă treaba, dar să protejeze imaginea unei firme care nu are probleme fiscale şi funcţionează legal”, a spus avocatul.

Anchetatorii fac percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane. Potrivit Mediafax, urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.

Percheziţiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente în acest dosar, până la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.

Potrivit unor surse din Poliţie, mai multe firme ar fi în atenţia anchetatorilor, printre care societatea de construcţii Erbaşu SA, CCEI SRL, SICOR SRL, Willo România şi Multigama Tech. Sursele citate au precizat că RADET ar fi încheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrări de intrastructură care ar fi fost plătite, dar nu ar fi fost executate.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, percheziţiile au loc la 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu.