Percheziţii la sediul general al Deutsche Bank pentru spălare de bani. Acţiunile s-au prăbuşit cu 5 la sută

Cel puţin 170 de ofiţeri de poliţie şi anchetatori de criminalitate financiară au descins în sediul general al Deutsche Bank, din Frankfurt, joi. Încă şase filiale ale aceiaşi instituţie au fost, la rândul său percheziţionate, iar doi membri ai personalului bănci puşi sub supraveghere, informează presa britanică.

29 nov. 2018, 13:41
Percheziţii la sediul general al Deutsche Bank pentru spălare de bani. Acţiunile s-au prăbuşit cu 5 la sută

Raidul şocant a vizat în special documente electronice confiscate de către anchetatori. Investigaţiile sunt în curs, a informat procuratura.

Deutsche Bank a confirmat raidul printr-un comunicat de presă şi a cooperat pe deplin cu autorităţile.

Cercetările întreprinse de procurori au confirmat că ancheta are legătură cu scandalul financiar „Panama Papers” – cazul scurgerilor de documente financiare referitoare la operaţiunile offshore.

Procurorul Public din Frakfurt a informat că datele din „Panama Papers” au dus la efectuarea acestor cercetări ce au legătură cu companii din paradisuri fiscale.  

Scandalul Panama Papers, care constă în milioane de documente provenite de la firma de avocatură Mossack Fonseca, au fost aflate public în aprilie 2016. Unele bănci, inclusiv Swedish lenders Nordea şi Handelsbanken au primit deja amenzi consistente pentru spălare de bani.

Procurorii încearcă să afle dacă Deutsche Bank a oferit consultanţă clienţilor săi pentru înfiinţarea de „Offshore-Companies” în paradisurile fiscale, încălcând astfel legea.

În 2016, peste 900 de clienţi ai unei filiale a băncii germane erau înregistraţi în Insulele Virgine Britanice, fapt ce a generat sume de bani de 311 milioane de euro, a precizat aceeaşi sursă.