Percheziţii la Strehaia, la un suspect de evaziune. Prejudiciul se ridică la 1 milion de euro

Administratorul unei firme din Strehaia, judeţul Mehedinţi, este cercetat pentru o evaziune fiscală de aproximativ un milion de euro, de la locuinţa acestuia fiind ridicate, vineri, în urma unei percheziţii, mai multe documente şi bunuri, informează Poliţia Română.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 06:33
Percheziţii la Strehaia, la un suspect de evaziune. Prejudiciul se ridică la 1 milion de euro

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că, în perioada 2009 – 2010, ar fi completat şi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii pe care o administrează facturi fiscale în baza cărora a mărit artificial cheltuielile, a decapitalizat societatea, deducând ilegal TVA şi impozitul pe profit, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat la aproximativ un milion de euro, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi au percheziţionat, vineri, locuinţa administratorului, din localitatea Strehaia, de unde au ridicat mai multe documente şi bunuri în vederea recuperării prejudiciului.

Anchetatorii i-au găsit la locuinţa administratorului doar pe părinţii acestuia, pe care i-au condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

Administratorul firmei este căutat de anchetatori, cercetările în acest caz fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Parcheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Mehedinţi şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului desemnat din Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.