Percheziţii la taximetriştii PIRAŢI de la Otopeni. Cereau străinilor SUTE de euro şi îi BĂTEAU dacă nu plăteau

Poliţiştii bucureşteni efectuează, marţi, 24 de percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe la persoane care practică ilegal taximetria şi care păcăleau şi tâlhăreau turişti străini veniţi în România prin suprataxare. Taximetriştii recurgeau la ameninţări şi violenţe în cazul în care nu li se achitau cursele.

15 oct. 2013, 05:22
Percheziţii la taximetriştii PIRAŢI de la Otopeni. Cereau străinilor SUTE de euro şi îi BĂTEAU dacă nu plăteau

Taximetriştii pirat acostau turiştii chiar de pe sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport şi ulterior îi suprataxau, au declarat, pentru Agerpres, oficiali ai Poliţiei Capitalei.

De exemplu, o cursă de la Otopeni până la Intercontinental, unde străinii erau cazaţi, putea costa şi 200 de euro, în timp ce pe un traseu Bucureşti – Braşov şoferii cereau peste 250 de euro.

Percheziţiile se desfăşoară în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, iar 24 de persoane vor fi aduse la audieri la Poliţia Capitalei.

Acţiunea este realizată cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din M.A.I. şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Poliţiştii bucureşteni de la investigaţii criminale efectuează cercetări în acest dosar de aproximativ o jumătate de an, fiind vorba despre o sută de persoane înşelate şi tâlhărite de taximetriştii piraţi.

Anchetatorii spun că atunci când clienţii nu doreau să achite cursa suprataxată, şoferii blocau uşile maşinilor şi recurgeau la ameninţări şi violenţă. Mai mult, plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocând astfel preţuri foarte mari, de ordinul sutelor de euro.

Potrivit poliţiştilor, mulţi dintre şoferii vizaţi în anchetă sunt cu antecedente penale, unii chiar au făcut închisoare pentru tâlhărie şi înşelăciune.
Totodată, oamenii legii cercetează şi posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, să lucreze în acelaşi timp şi la firme de taximetrie unde figurau ca angajaţi.