Percheziţii la un angajat al Casei de Pensii Lugoj, suspectat de acordarea ilegală de pensii

Poliţiştii timişeni de investigare a fraudelor efectuează, joi, şase percheziţii, domiciliare şi asupra unor autovehicule, pentru probarea activităţii infracţionale a unui angajat al Casei Locale de Pensii Lugoj, bănuit de acordarea ilegală de pensii mai multor persoane.

27 mart. 2014, 10:07
Percheziţii la un angajat al Casei de Pensii Lugoj, suspectat de acordarea ilegală de pensii

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, scrie Agerpres.

Prejudiciul în cauză este estimat la peste 200 de mii de lei şi există informaţii că beneficiari ai pensiilor ilegale pentru limită de vârstă ar fi 15 persoane, iar activitatea ilicită s-ar fi întins pe o perioadă de şapte ani.
În activitatea infracţională bărbatul ar fi fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele şi care, în momentul de faţă, este radiată de la Oficiul Registrului Comerţului.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi în alte patru judeţe la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

„În fapt, în perioada 2005-2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă, pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii„, a declarat presei Ionuţ Bocancea, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că angajatul ar fi întocmit aceste adeverinţe în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3.000 de lei.

Tot joi, poliţiştii percheziţionează şi patru autoturisme deţinute de cei doi bărbaţi.