UPDATE Perete prăbuşit la căminul unui liceu din Odorheiu Secuiesc. Un copil a murit și alți trei sunt răniți grav la spital

Clipe de coșmar la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc. Un perete al clădirii s-a prăbușit, prinzând sub dărămături patru copii. Unul dintre ei a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

18 dec. 2023, 19:30

UPDATE 2

Al patrulea copil, ultimul scos de sub dărâmături, a murit, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru-ai salva viața. Celelalte trei fete recuperate de salvatori se află la spital cu răni grave. Una dintre ele se află în stare scritică, fiind necesare minute în șir de resuscitare pentru a-i reporni inima.

UPDATE

Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital, a anunțat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Știre inițială

La internatul Liceului Tamasi Aron s-a prăbușit un perete, iar mai mulţi elevi au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre ei este resuscitat de cadrele medicale care au intervenit la locul tragediei.

Citește și: Poveștile cutremurătoare ale copiilor abandonați în țară! Părinții trudesc peste hotare, iar micuții suferă în tăcere: „Pur si simplu simt că nu mai trăiesc”

Prete prăbușit și copii prinși sub dărămături la un internat din Odorheiu Secuiesc

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase patru victime, dintre care una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, asupra căreia s-au aplicat minute bune manevre de resuscitare.

Imobilul în care funcționează liceul a fost construit în perioada 1909-1910. Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi. Misiunea este în dinamică.

„Echipele de intervenție lucrează acum, sunt și pompieri voluntari, se caută încă o persoană prinsă sub dărâmături, o elevă. În total, patru fete au fost prinse după prăbușirea zidului”, potrivit prefectului de Harghita, Peter Sandor, conform hotnews.ro.

Persoanele salvate sunt trei fete cu vârste între 15 și 16 ani. Toate trei au fost duse la UPU la Spitalul Municipal Odorhei.

Citește și: Adevărul trist al mamelor tinere: „Majoritatea minorelor rămân însărcinate în urma unui abuz”. Jumătate dintre copiii cu copii din UE sunt din România