Performanță istorică! A doua medalie pentru România din ultimii 36 de ani, la CE de gimnastică ritmică. GALERIE FOTO

Delegația României a reușit să obțină o performanță extraodinară la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică de la Tel Aviv.

16 iun. 2022, 12:35

Aceasta este a doua medalie de argint, dar și în general, pe care România o cucerește la un Campionat European de Gimnastică Ritmică, între 1987 și 2020.

România a cucerit a doua medalie din ultimii 35 de ani

Eroinele delegației României se numesc Amalia Lica și Christina Drăgan. Ele au reușit să urce pe cea de-a doua treptă a podiumului, în concursul pe echipe.

Citește și: Preşedintele onorific al Federaţiei Române de Gimnastică a demisionat, spunând că a simţit „o ruşine profundă” după ce forul a solicitat donaţii pentru a trimite sportivi la competiţii internaţionale

„Argint pentru România! La Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică de la Tel Aviv, echipa de junioare a României a terminat competiția cu argintul la gât.

Amalia Lica și Christina Drăgan au avut exerciții spectaculoase, au totalizat 117.050 puncte și au reușit să urce pe podium după echipa din Israel (120.600 p), pe locul trei terminând Bulgaria (116.100 p).

Amalia Lica a avut o evoluție spectaculoasă la panglică și cu 29.050 s-a calificat prima în finală. Ea este calificată și în finala de la măciuci.
Christina Drăgan s-a calificat cu al treilea punctaj în finala de la cerc, 30.950, și a prins finala de la minge de pe poziția a 8-a, cu 28.050.
Felicitări fetelor! Felicitări antrenorilor! Succes în finale!”, a transmis Comitetul Olimpic Român, pe Facebook.

România, reprezentată la nivel internațional de surorile Drăgan

România este reprezentată la nivel internațional de junioarele Christina Drăgan, antrenată de Alexandra Piscupescu în cadrul CS Sportul Studențesc din București. Amalia Lică și Ileana Duțu sunt antrenate de Adriana Mitroi în cadrul ACS Dandri București.

Annaliese Drăgan antrenată de Maria Gîrbă la CS Sportul Studențesc (București) și gimnasta de la CSM Ploiești, Sabina Enache antrenată de Simona Puiu sunt reprezentantele României la senioare.

Annaliese şi Christina Drăgan sunt surorile care s-au mutat din California în România ca să facă gimnastică ritmică la cel mai înalt nivel.  Fetele se antrenează ziua, iar seara până la miezul nopţii intră la cursurile online pentru şcoala din America, scrie aimx.ro. 

Citește și: Accidentare horror la lotul naţional de gimnastică: „Nu se mişcă, stă întinsă cu pampers şi sondă şi are mâinile pline de perfuzii”

În 2020 Annaliese Drăgan s-a calificat în 3 finale la primul său Campionat European. Cea mai bună clasare în cadrul acelui concurs a fost în finala la panglică, unde a obținut locul 6. Christinei Drăgan – una dintre cele mai mici sportive participante la acel Campionat European, i-au lipsit doar 0.05 puncte pentru a se califica în finala europeană de la minge.

Surorile Drăgan progresează pe plan continental la gimnastică ritmică.