Accidentare horror la lotul naţional de gimnastică: „Nu se mişcă, stă întinsă cu pampers şi sondă şi are mâinile pline de perfuzii”

Shakira Cantaragiu, una dintre cele mai promițătoare junioare ale țării, a suferit o accidentare terifiantă în timpul unui exercițiu la paralele.

27 dec. 2021, 22:03
Accidentare horror la lotul naţional de gimnastică: „Nu se mişcă, stă întinsă cu pampers şi sondă şi are mâinile pline de perfuzii”

Shakira Cantaragiu a fost internată de urgență la Timișoara, iar cazul său tulburător a readus în discuție siguranța pe care copiii o au în țară, chiar și când vine vorba despre loturile națională, așa cum e cazul micuței Shakira, care va împlini 15 ani pe 30 decembrie.

Un simplu antrenament s-a transformat într-un coșmar pe care Skakira Cantaragiu nu-l va uita niciodată. În timpul unui exercițiu la paralele, gimnasta, care se afla la Deva în grupa coordonată de Lucian Sandu, a suferit o accidentare terifiantă.

Campionul David Popovici a dezvăluit care a fost visul său cu ocazia Crăciunului. „Întodeauna mi s-a îndeplinit dorința”. Cum arăta marele înotător la doar 8 ani
Drama gimnastei Shakira Cantaragiu: „Au nenorocit o copilă! Părinții plâng pe la ușile spitalului”

O sursă din interiorul spitalului a povestit pentru ProSport chinurile inimaginabile pe care trebuie să le îndure acum copilul, iar detaliile sunt tulburătoare.

Sub protecția anonimatului, sursa ProSport a povestit realitatea așa cum este ea: crudă și cruntă! „Fetita aceasta este într-o stare critică! Doctorii se întreabă cum s-a putut întâmpla așa ceva. Fetita are luxație la genunchi, artera poplitee strangulată. I s-a făcut bypass, este operată de la 10 centimetri de deasupra genunchiului, până la 15 centimetri deasupra gleznei!

Mai are multe operații de efectuat, tendoane, ligamente…  O să stea foarte mult în spital! Eu cred că au nenorocit o copilă cei care ar fi trebuit să o supravegheze!  Dacă vedeți cum arată, plângeți de milă! Nu se mișcă, stă întinsă cu pampers și sondă  și mâinile pline de perfuzii!

Tot personalul de aici, din spital, o iubește și are mare grijă de ea. Este singurul copil, spitalul fiind unul de adulți”, a dezvăluit o persoană din interiorul instituției.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a dezvăluit ce se întâmplă cu Shakira Cantaragiu și ce va urma pentru micuța sportivă: „În primul rând, țin să precizez că am ținut tot timpul legătura cu familia Shakirei și cu cei care s-au ocupat de ea la spitalul din Timișoara. Din ce știu, accidentarea nu e atât de gravă pe cât îmi spuneți dumneavoastră. Nu aș vrea să discut, însă, prea mult despre termeni medicali, pentru că nu mă pricep atât de bine, nefiind doctor.

Legendarul Pele, în doliu de Crăciun. A murit Dorval Rodrigues, coechipierul său de la Santos FC
În aceste clipe teribile, alături de gimnastă au fost mama și tatăl ei. „Părinții plâng pe la ușile spitalului, sunt niște oameni amărâți”, dezvăluie sursa noastră din interior. Foarte afectați de ceea ce a pățit copilul lor, acești oameni simpli se feresc să discute cu cei din jur despre cazul sportivei. „Le e teamă că dacă vor vorbi lumea nu se va mai ocupa de fetița lor. Și nu e vorba de doctori, ci de cei din federație”, punctează sursele ProSport.

Carmencita Constantin susține că personalul spitalului din Timișoara a dat dovadă de multă înțelegere și a ajutat-o pe mama Shakirei să fie alături de gimnastă: „Am înțeles că au făcut în așa fel încât să poată rămâne în spital, să doarmă, pentru a nu face zilnic naveta”, a mărturisit președintele FRG.

Shakira provine dintr-o familie simplă și visul ei a fost să le calce pe urme Nadiei Comăneci, Andreei Răducan sau Cătălinei Ponor. Înzestrată cu un talent evident, ea a fost selecționată pentru a face parte din lotul național de la Deva. Doar că visul frumos s-a transformat de mai bine de două săptămâni într-un coșmar.