Performanţă imensă pentru România la Campionatele Mondiale ISKA. Top 5 în clasamentul pe naţiuni

Echipa României a încheiat pe locul 5 în topul pe națiuni la Campionatele Mondiale ISKA organizate în premieră în Germania, la Munchen. Sportivii tricolori se întorc acasă cu 24 de medalii, dintre care 9 de aur.

23 oct. 2023, 20:12
Performanţă imensă pentru România la Campionatele Mondiale ISKA. Top 5 în clasamentul pe naţiuni
Performanţă imensă pentru România la Campionatele Mondiale ISKA. Top 5 în clasamentul pe naţiuni

Performanţă imensă pentru România la Campionatele Mondiale ISKA. Cu o delegație formată din 21 de sportivi, România a fost surpriza competiției din Germania, mai ales că se află la prima participare cu un lot mai mare. În 2019, cu 4 sportivi, România obținea tot atâtea medalii de aur. În total, în Germania au concurat 1.500 de sportivi, însă unii s-au înscris la 2 sau chiar 3 categorii, astfel că s-au desfășurat peste 5.000 de meciuri de-a lungul celor 4 zile de competiție. Toate celelalte 4 țări clasate înaintea României aveau delegații din peste 100 de sportivi, recordul fiind al Germaniei, cu aproximativ 500.

“Este cea mai bună clasare a României la un Mondial ISKA. Le mulțumesc celor 12 cluburi care au ales să ne reprezinte la această competiție și sunt convins că anul viitor vom reuși o ediție și mai spectaculoasă”, a spus Alin Huiu, reprezentantul ISKA în România.

Citeşte şi: Radu Paraschivescu, întrebat Ilie Dumitrescu ce maşină conduce. Răspunsul l-a lăsat mască pe fostul internaţional VIDEO

Astfel, au urcat pe prima treaptă a podiumului următorii sportivi: Adrian Lazăr, Albert Enache, Medeea Mihăilă, Alexandru Vîrlan (la K1 și Full Contact), Adam Al Fakih, Robert Macovei, Tudor Vieru și Florin Matei. Argint au obținut: Marius Mihăilă, Beniamin Iluț (de două ori), Cristian Raul Matei, Robert Holman, Albert Enache, Medeea Mihăilă, Lorelai Hudișteanu, în timp ce bronzul a fost adus de Claudiu Mocanu, Andrei Varga, Enzo Simion, Darius Mihăilă, Tudor Câmpean (de două ori), Adam Al Fakih și Iulian Mihalcea. “Unii sportivi au ales să participe la mai multe probe, apropiate ca stil și au demonstrat că se poate, aducând mai multe medalii. Îi felicit pe toți. Cel mai tânăr sportiv a avut doar 8 ani. Chiar și cei care nu au urcat pe podium, au avut evoluții foarte frumoase”, a spus Mihai Constantin, coordonatorul lotului României.

Citeşte şi: Imagini în premieră postate de Simona Halep în aşteptarea procesului de la TAS. Mesaj categoric al fostului lider WTA VIDEO

Un total de 12 cluburi din România sunt la competiția din Germania: Scorpions Iași, Academia Cătălin Moroșanu, Grand MMA Transilvania, MMA Transilvania, Combat Gym Oradea, Hemi Gym Brașov, Alex Moraru Fighting, CSM Bacău, Black Tiger Botoșani, Alex Moraru Fight Club, K1 Buzău și Kings of Fighting Constanța.