Rezultate simulare BAC 2024. Notele vor fi comunicate „anonimizat” și sunt trecute în catalog doar la cererea elevului

Elevii claselor a XII-a care au susținut la începutul lunii martie simulare la BAC 2024 află vineri, 15 martie, ce note au obținut la probele la care au dat examen. Rezultatele de la simularea Bacalaureatului vor fi comunicate "anonimizat", utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei.

14 mart. 2024, 15:44
Rezultate simulare BAC 2024. Notele vor fi comunicate „anonimizat” și sunt trecute în catalog doar la cererea elevului

Rezultate simulare BAC 2024. Peste 146.000 de elevi de clasa a XII-a au sisținut la începutul lunii martie simularea examenului naţional de Bacalaureat din anul şcolar 2023 – 2024. Examenul a fost organizat în peste 1.320 de unităţi de învăţământ, conform precizărilor Ministerului Educaţiei. Disciplinele la care s-a organizat simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Vineri, 15 martie, Ministerul Educației va anunța rezultatele la simulare BAC 2024. Rezultatele obţinute la simulare BAC 2024 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Citește și: BAREME DE CORECTATE LA SIMULARE BAC 2024 la istorie și matematică. Cum erau punctate subiectele la istorie și matematică

De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citește și: Subiecte simulare BAC 2024 Limba şi Literatura Română. Ce subiecte le-au picat elevilor: Liviu Rebreanu la prima vedere, Lucian Blaga și Ion Barbu la subiectul al treilea FOTO DOCUMENT

Simularea examenului naţional de Bacalaureat a fost organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ.

Citește și: Perle simulare bac 2024: „Nicolae al II-lea a fost ultimul ţăran al Rusiei/ Puterea executivă era excitată de guvern/ După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale, precizau reprezentanții Ministerului Educației.