Pericol de electrocutare la capătul liniei 41 din Piaţa Presei Libere VIDEO

Pericol de electrocutare la capătul tramvaiului 41, din cauza unui cablu care scapără subteran, dar care este, se pare, al nimănui. Nici cei de la RATB, nici cei de la ENEL nu ştiu nimic de defecţiunea respectivă, pompierii au cercetat zona şi au plecat, iar cablul sfârâie în continuare undeva sub asfalt, în apropierea unei bălţi până la glezne prin care pietonii trebuie să treacă pentru a ajunge la peroane.

RomaniaTV.net
05 feb. 2012, 15:01
Pericol de electrocutare la capătul liniei 41 din Piaţa Presei Libere VIDEO

Un cablu al nimănui scapără la terminalul RATB Piaţa Presei libere. Pompierii au fost prezenţi la faţa locului pentru măsuri PFI şi au izolat zona pentru o perioadă. Au explicat că „păzeau” un cablu „foarte încins” şi că era mai bine ca pietonii să evite perimetrul, pentru a nu se întâmpla ceva. Între timp, tramvaiele făceau coadă la intrarea în staţie, tocmai până la Agronomie, din cauza fluctuaţiilor de curent. Situaţia a durat în jur de o oră, între 13.30 şi 14.30.

Angajaţii RATB care lucrează la capătul tramvaiului 41 spun că cele două avarii nu au legătură, fiind vorba de sisteme de alimentare diferite. La tramvaie, de vină este gheaţa care a „îmbrăcat” cablurile. „S-au cheltuit banii pe altele şi nu s-a sistem de încălzire la cabluri, cum trebuia”, spune cu năduf un vatman, care nu se sfieşte să recunoască că din cauza zăpezii care se acumulează pe linii şi la roţi mai este nevoit să coboare pe traseu şi să dea la lopată pentru a putea continua drumul. „Cele mai mari probleme sunt în intersecţii, că trec ăştia de la deszăpezire şi rămâne zăpada grămadă în drum”, spune el.

Nici cei de la ENEL nu ştiu al cui este cablul de la capătul tramvaiului 41, ei având de remediat o altă avarie în zonă. Contactată de RTV.NET, Oana Gherasim, responsabila Departamentului de Comunicare de la ENEL a explicat că a existat o defecţiune în zonă, fără legătură însă cu problema de la terminalul Piaţa Presei Libere. „A fost o problemă la o staţie din zonă, pe la Agronomie, dar atât. A fost curentul oprit, dar problema a fost remediată. O echipă va merge la capătul tramvaiului 41 pentru a verifica problema, dar nu ştim să fie de la noi”, a explicat reprezentanta ENEL.