Pericol de explozie după ce două TIR-uri s-au ciocnit. Accidentul a avut loc între București și Ploiești, în județul Dâmbovița

Accident între un TIR încărcat cu substanțe periculoase și un autoturism în Județul Dâmbovița, între București și Ploiești. Un al doilea TIR a fost implicat.

13 sept. 2022, 18:22

Pericol de explozie în urma accidentului

Un accident a avut loc în localitatea Cojasca din Județul Dâmbovița, în această după-amiază. Un TIR încărcat cu substanțe deosebit de periculoase a intrat în coliziune cu un autoturism pe drumul DN 1A, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița. Circulația între Ploiești și București a fost blocată. Pe lângă cele două autovehicule, un alt TIR a fost implicat în accident.

Citește și: A murit cu doar o lună înainte de a deveni tată într-un accident teribil. Florin testa motocicleta unui prieten

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la locul accidentului

Unitatea Specială de la Ciolpani a intervenit, șase persoane fiind implicate în accident, trei dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, iar un bărbat de 62 de ani a fost transportat la spital. Unul dintre autotrenuri transporta aproximativ șase tone de substanțe periculoase.

Pe lângă forțele de intervenție, o autospecială, un container multirisc de la Detașamentul Târgoviște și un echipaj CBRN (riscuri chimice, biologice, radiologice și nucleare) de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolăpani au sosit la fața locului.

„Sunt înregistrate scurgeri de substanțe periculoase din recipientele transportate de unul dintre autotrenuri. Se deplasează la locul accidentului și comisari ai Gărzii de Mediu în vederea dispunerii măsurilor din competență. Au fost luate măsuri pentru asigurarea zonei și evacuarea persoanelor din zona accidentului”, au declarat reprezentanții ISU Dâmbovița.

În momentul de față, nu se cunoaște cauza producerii accidentului. Polițiștii efectuează cercetări și urmează să stabilească cu exactitate împrejurimile producerii accidentului.

Citește și: O fată de 17 ani s-a urcat drogată la volan şi a provocat un accident rutier grav. Fratele ei a murit