PERICOL DE EXPLOZIE la Arad. O cisternă cu motorină s-a răsturnat în apropiere de aeroport

Un accident grav a avut loc joi, în judeţul Arad. O cisternă cu motorină s-a răsturnat la ieșirea de pe autostradă după ce a lovit un parapet de beton.

RomaniaTV.net
15 dec. 2016, 12:39
PERICOL DE EXPLOZIE la Arad. O cisternă cu motorină s-a răsturnat în apropiere de aeroport

Un incident ce putea avea urmări grave a avut loc, joi după-amiază, pe centura în regim de autostradă a Aradului. Chiar la coborârea de pe șoseaua de mare viteză, pe breteaua care face legătura cu DN7 (ieșirea din Arad spre Nădlac), șoferul unei autocisterne a pierdut controlul volanului.

Martorii din trafic afirmă că șoferul nu a redus la timp viteza când a intrat pe breteaua rutieră, mai îngustă decât autostrada, iar când a apăsat pedala de frână, vehiculul de mare tonaj s-a destabilizat, a lovit parapeții, pe care i-a distrus, și s-a înclinat ușor.

În cisternă se aflau zeci de tone de motorină, dar din fericire nu s-au constatat scurgeri decât din rezervorul capului tractor. Cu toate acestea, pompierii au mers la fața locului și au asigurat zona.

Traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute, în timpul manevrelor de ridicare a autocisternei pentru a fi reașezată pe șosea.