Pericol de explozie la Craiova: Materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii cu gaz

Peste 120 de tone de produse pirotehnice au fost descoperite de poliţiştii specializaţi de la Arme din cadrul Poliţiei Române, în vecinătatea staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova, precum şi în incinta unui restaurant, depozitele de municiţie nefiine autorizate.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 09:29
Pericol de explozie la Craiova: Materiale pirotehnice, descoperite în apropierea unei staţii cu gaz

Ofiţerii Serviciului Substanţe Periculoase din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR au verificat un depozit neautorizat şi un restaurant care aparţineau unei firme din Craiova, informează vineri Poliţia Română. Astfel, la depozitul situat în imediata vecinătate a staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova au fost depistate aproximativ 120 de tone de produse pirotehnice, clasa I şi IV, potrivit Mediafax.

De asemenea, la restaurantul aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale, situat într-un cartier de locuinţe, au fost depistate alte două tone şi jumătate de produse pirotehnice.

Societatea comercială era autorizată pentru organizare de jocuri de artificii, însă, conform prevederilor legale, putea deţinute la punctul de lucru maxim 1.000 de kilograme de astfel de produse.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că pentru o parte din marfă nu existau facturi.

La faţa locului se află ofiţerii DAESP. şi poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, obiectele pirotehnice descoperite urmând a fi mutate la un depozit autorizat, pentru înlăturarea oricărui pericol.Acţiunea de verificare a avut loc în baza Planului de acţiune Foc de artificii 2011-2012.