Pericol de EXPLOZIE pe centura Galaţiului. Un TIR cu GPL a ajuns într-un stâlp, lângă o benzinărie

Un TIR care transporta gaz petrolier lichefiat a acroşat o maşină, apoi a ajuns într-un stâlp. Poliţiştii spun că accidentul a fost provocat de şoferul TIR-ului, care nu a păstrat distanţa legală faţă de autoturismul din faţă.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 07:10
Pericol de EXPLOZIE pe centura Galaţiului. Un TIR cu GPL a ajuns într-un stâlp, lângă o benzinărie

Pompierii au curăţat rapid zona, pentru a elimina riscul unei explozii pentru că accidentul a avut loc chiar lângă o benzinărie. Şoferul autoturismului a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Circulaţia rutieră pe drumul de centură al municipiului Galaţi a fost întreruptă mai bine de o oră, după ce o cisternă încărcată cu GPL a lovit un autoturism şi apoi un stâlp de iluminat public.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, Aurelian Ropotan, a declarat că şoferul cisternei, un bărbat, de 46 ani, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de un autoturism Cielo, care în momentul în care a frânat şi a vrut să vireze la stânga a fost acroşat de cisternă. Aceasta, la rândul ei, în încercarea de redresare, s-a înclinat pe o parte şi s-a izbit de un stâlp de iluminat public din decor, după care s-a oprit pe carosabil. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost transportat la spital. În urma controlului cu etilotestul s-a stabilit că cei doi şoferi nu au consumat alcool.

Şoferul cisternei s-a ales cu dosar penal pentru vătămare din culpă.