Pericol de moarte: Copiii din Giurgiu se joacă pe un şantier ca în parcul de distracţii

Într-un cartier din Giurgiu, cei mici se joacă pe un şantier ca într-un parc de distracţii. În zonă o firmă aduce canalizarea, iar muncitorii încearcă zi de zi să îngrădească şantierul.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 14:16
Pericol de moarte: Copiii din Giurgiu se joacă pe un şantier ca în parcul de distracţii

Copiii se află în fiecare zi în pericol de moarte. Deşi muncitorii au îngrădit zona, munca lor este în zadar, pentru că localnicii fură gardurile şi plasele de protecţie. În gropile adânci de 5 metri se poate ajunge chiar din scara blocului.  Zona de şantier nu este îngradită în niciun fel, iar cei mici se joacă în preajma construcţiei cu adulţii la câţiva metri de ei.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de lucrări au explicat că muncitorii au încercat de mai multe ori să îngrădească zona, dar localnicii sunt agresivi şi fură materialele.

Lucia Neagu, o reprezentantă a firmei de construcţii care lucrează pe acel şantier, a afirmat că: „acolo se lucrează greu. Nu greu, foarte greu. Sunt acolo tot felul de ţigani care-şi lasă copiii să alerge bezmetici pe marginea şanţului, care fură tot, tot ce se poate fura. Am încercat să împrejmuim cu plasă de protecţie. A disparut. Dispare orice, orice, orice”.

Reprezentaţii firmei au cerut şi ajutorul Poliţiei Locale. Dar nici aceştia nu au făcut mare lucru. Lucrările în cartierul Istru din Giurgiu au început în urmă cu 10 zile, iar constructorul ar trebui să încheie montarea ţevilor în aproximativ o săptămână.