Pericol pe şoselele din România. Aproape două milioane de şoferi încalcă zilnic legea!

Un sfert din mașinile înmatriculate în România, potrivit aprecierilor Consiliului Concurenței, chiar peste 30% dintre ele, potrivit altor estimări, nu au RCA, în ciuda faptului că asigurarea este obligatorie prin lege.

09 ian. 2019, 15:40
Pericol pe şoselele din România. Aproape două milioane de şoferi încalcă zilnic legea!

Unul dintre factorii care au contribuit semnificativ la atingerea acestor procente, oricum foarte mari, a fost introducerea polițelor de asigurare pe o lună. Autoritățile, în frunte cu ASF și Poliția, privesc cu pasivitate fenomenul, dacă nu iau chiar măsuri care îl amplifică.

ESTE OFICIAL! Legea a fost promulgată. Cum poţi rămâne FĂRĂ PERMIS de la 1 IANUARIE 2019

Raportat la întregul parc auto din România, procentul de maşini neasigurate echivalează cu până la două miilioane de automobile. Ca procent, România se clasează pe primul loc în UE. E drept că, după unele aprecieri, circa un milion dintre acestea nu ar mai circula efectiv, fiind prea vechi, însă acest lucru nu este, nici el, demonstrat cu cifre.

Șoferii care circulă cu maşini neasigurate RCA sunt un pericol real pentru „buzunarul” celorlalţi participanţi la trafic. Chiar dacă legea le dă dreptul celor loviţi de maşini neasigurate să fie despăgubiţi, prin intermediul BAAR, procedura este mult mai greoaie decât atunci când există o asigurare validă.

Citeşte continuarea pe Capital.