Pericol pentru bugetul familiilor din Bucureşti! Gabriela Firea: "Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere"

Publicat: Marţi, 11 Februarie 2020 09:23 // Actualizat: Marţi, 11 Februarie 2020 09:38 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea a anunţat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că noul Program de guvernare prezentat de premierul desemnat Ludovic Orban va putea tripla facturile la întreţinere pentru bucureşteni. 

"Pericol pentru bugetul familiilor din Bucureşti! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere. Noul Program de guvernare, prezentat de Dl Orban, prevede iniţiativa ministrului PNL al economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primării.

Mă voi opune acestui proiect şi am asigurarea şi din partea colegilor Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, că parlamentarii noştri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureştenilor.

Bucureştiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar la PMB se întoarce 0,6%. Infim! Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenţia pentru populaţie. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetica, locuiesc bucureşteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogaţi. Cei care şi-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Firea a fost ameninţată înainte de avaria termică din weekend: "E un război politic dus de fapt împotriva populaţiei"

În municipiul Bucureşti, preţul total al GIGACALORIEI cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit populaţie (consumatorul casnic) şi diferenţa de 332,48 lei subvenţie este plătită de Primăria Capitalei.

Pentru o lună de iarna, la o garsonieră (1 camera cu o persoană) se plătesc 109 lei/ lună de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat de primarie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă.

Pentru o lună de iarnă la un apartament de 2 camere cu 2 persoane se plăteşte energia termica subventionata aproximativ 165 lei/ lună şi nesubvenţionată de Primaria Capitalei s-ar plăti 450 lei/ lună.

Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (trei persoane) se plăteşte acum 206 lei/ lună de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat 610 lei/ lună", a scris Gabriela Firea pe pagina sa personală de Facebook. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti buget Gabriela Firea întreţinere Ludovic Orban proiect PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H