Pericol terorist în Turcia: Misiunile diplomatice franceze au fost închise PÂNĂ LA NOI ORDINE

Misiunile diplomatice franceze din Turcia au fost închise miercuri din motive de securitate și au anulat festivitățile prevăzute pe 14 iulie cu ocazia Zilei Naționale a Franței, a anunțat Ambasada Franței la Ankara, într-un comunicat, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

13 iul. 2016, 11:57
Pericol terorist în Turcia: Misiunile diplomatice franceze au fost închise PÂNĂ LA NOI ORDINE

Misiunile diplomatice franceze din Turcia au fost închise din motive de securitate până la ‘noi ordine’, a informat Ambasada Franţei la Ankara.

‘Ambasada Franței de la Ankara și Consulatul general de la Istanbul vor fi închise începând de miercuri 13 iulie, de la ora 13:00 (10:00 GMT), până la noi ordine’, se precizează în comunicat.

Consulatul general al Franței de la Istanbul urma să organizeze o recepție miercuri seara pentru a marca Ziua Națională, în timp ce misiunile diplomatice franceze de la Ankara și din orașul de coastă Izmir planificaseră organizarea unor festivități pentru joi, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atentate Turcia: Şapte suspecţi au fost arestaţi având legătură cu atentatul de pe aeroportul din Istanbul

‘Din motive de securitate, recepțiile planificate pentru 14 iulie la Ankara, Istanbul și Izmir sunt anulate’, a precizat ambasada, adăugând că a informat autoritățile turce în legătură cu această decizie.

Consulatul general de la Istanbul a făcut cunoscut mai devreme că deține informații care sugerează o ‘amenințare serioasă împotriva planurilor privind sărbătorirea Zilei Naționale a Franței în Turcia’.