Pericolele ascunse din căsnicie care pot duce la despărțire. Lidia Fecioru avertizează toate cuplurile

Lidia Fecioru a vorbit despre adevăratele probleme dintr-o căsnicie, mai ales că oamenii nu își dau seama de unde se pot rupe lucrurile. Iată ce a spus bioenergoterapeutul.

11 dec. 2023, 12:05
Pericolele ascunse din căsnicie care pot duce la despărțire. Lidia Fecioru avertizează toate cuplurile
Lidia Fecioru dezvăluie cele trei câmpuri minate ale unei relaţii

Lidia Fecioru a vorbit despre adevăratele probleme dintr-o căsnicie, mai ales că oamenii nu își dau seama de unde se pot rupe lucrurile. Iată ce a spus bioenergoterapeutul.

Citește și Lidia Fecioru: Ce să ai în casă de Crăciun ca să atragi norocul în 2024. Bradul nu este suficient!

Lidia Fecioru a fost invitată recent într-o emisiune, acolo unde a vorbit despre familie și căsnicie.

Ea spune că de cele mai multe ori într-o casă, treaba femeii nu se vede, iar dacă are și doi trei copii, atunci chiar că nu se mai observă eforturile unei femei.

Deoarece femeia gătește, are grijă de copii, de educația celor mici, și ușor încep certurile în familie.

Lidia Fecioru a explicat, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, cum ajung cei doi parteneri să se certe din cauza treburilor casnice.

„Cearta în familie pornește atunci când unul dintre parteneri nu face niciodată nimic. Nu duce gunoiul, nu spală vasele. Acesta este primul conflict. Unul dintre parteneri îi strânge celuilalt hainele, îi face patul, îi pune hainele în coș pentru că le lasă peste tot.

Pentru a-l învăța pe om, trebuie să-i spui: – Te rog, strânge după tine! Dacă i-ai spus de multe ori și nu înțelege, te saturi și nu mai vrei”, a precizat Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru a adăugat că o astfel de atitudine este o lipsă de respect pentru partener și o formă de egoism.

Totodată, standardele diferite îi pot aduce pe cei doi parteneri în această situație.

„Există parteneri care au toate lucrurile puse la vedere. În schimb, celălalt partener pitește tot. Așa începe scandalul, pentru că sunt standarde diferite.

Unul vrea perfecțiune, iar celălalt este mai relaxat, nu neglijent. Am văzut și case curate, dar dezordonate, pentru că toate sunt puse la vedere”, a spus Lidia Fecioru.

De altfel, ceea ce poate crea o tensiune în cuplu este ”munca invizibilă”. Acest termen se referă la treburile casnice care trec neobservate sau sunt conștientizate, dar mai târziu.

Lidia Fecioru spune că este important ca activitățile casnice să fie realizate în echipă, mai ales în cazul familiilor cu copii.

Physalis, planta pe care trebuie să o ai în casă

Bioenergoterapeutul a precizat cum poate cuplul, alături de copii să creeze o rutină împreună.

„Trebuie creată o rutină împreună. De exemplu, atunci când este zi de curățenie, toți participă. Această gestionare este perfectă și trebuie făcută măcar la două săptămâni. Este foarte important, pentru că cei mici fac ceea ce văd la părinți.

Așa se organizează, așa învață și așa vor face la ei acasă. Folosiți un instrument, pentru că fără acesta multe dintre lucruri care trebuie făcute pot fi neglijate. Puteți lipi bilețele pe frigider care amintească de responsabilitățile pe care le are fiecare”, a spus Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” și despre Physalis, o plantă care are beneficii multiple asupra organismului și a pielii.

„Physalis este o plantă foarte bogată în betacaroten. Pe timpuri, oamenii se foloseau de această plantă pentru a colora lâna. Colorează foarte bine în roșu. Se folosește doar fructul, în rest nimic altceva. Nu au voie să consume oamenii care au hiperaciditate stomacală sau gastrită. Se recomandă persoanele care au probleme cu ciroza.

Citește și Alimentul de care Lidia Fecioru nici nu vrea să audă. Mulți români îl consumă zilnic, dar este un real pericol

Este un foarte bun drenaj urinar, un foarte bun drenaj de fiere pentru cei cu fierea leneșă. Ajută mult pentru ochi. Fructele uscate se găsesc la farmacie sau dacă le găsiți pe câmp, să le uscați într-o cutie cu aerisire, găurite. Se pun acolo să se usuce. Sunt antiseptice, pentru infecții. Physalis este foarte bun pentru dermatita atopică, inclusiv pentru psoriazis. Se pune compresă pe piele, acolo unde avem probleme”, a precizat Lidia Fecioru.