Pericolul ascuns în bucătăriile noastre! Cum ne poate afecta plasticul. Adina Alberts: „Dacă faceți asta se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”

Adina Alberts a tras un semnal de alarmă extrem de important cu privire la unul dintre cele mai mari pericole din bucătăria noastră. Află câte probleme de sănătate putem avea din cauza plasticului.

08 mart. 2024, 15:15
Pericolul ascuns în bucătăriile noastre! Cum ne poate afecta plasticul. Adina Alberts: „Dacă faceți asta se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”
Pericolul ascuns în bucătăriile noastre

Adina Alberts a avertizat cu privire la riscurile asociate utilizării plasticului în bucătărie și a subliniat importanța de a evita expunerea alimentelor fierbinți la recipiente de plastic. Medicul a explicat că plasticul poate elibera substanțe toxice cu potențial cancerigen în condiții de căldură, punând în pericol sănătatea celor care consumă acele alimente.

Citește și: Andrei Neacșu și-a refăcut viața amoroasă, la nici un an de la divorțul de Ilinca Vandici. Cum arată noua iubită a afaceristului

Pentru a preveni aceste riscuri, este recomandat să utilizăm întotdeauna ustensile de lemn sau de inox când amestecăm sau manipulăm alimentele, astfel evitând contactul direct al acestora cu plasticul.

„În bucătărie niciodată nu vom pregăti sau nu vom pune într-un castron de plastic ceva fierbinte, cum ar fi supă sau legume pe care le-am fiert. Nu punem nimic fierbinte, pentru că se eliberează din plastic substanțe toxice potențial cancerigene în mâncarea respectivă. Vom folosi întotdeauna linguri de lemn sau de inox când amestecăm în ciorbă sau în mâncare. Nu folosim spatule de plastic. Lemnul și inoxul sunt cele mai sigure materiale de utilizat în bucătărie”, a precizat medicul Adina Alberts.

„Folia de plastic este toxică! În contact cu folia, acel preparat cald devine toxic”
De asemenea, este esențial să evităm folia de plastic în contact cu alimentele fierbinți. Potrivit medicului Adina Alberts, preparatele calde în contact cu folia devin toxice.

„Nu utilizăm folia de plastic în contact cu pâinea prăjită, sandviciul fierbinte, macaroane cu brânză fierbinte sau caldă, nu împachetăm nimic în folie de plastic. Nu punem folia de plastic peste alimentul fierbinte. Sunt acele tehnici de gătire sau de preparare a cremelor, supelor, ciocolatelor, preparate din carne în care se manevrează, se manipulează, se fac niște rulouri, se pun în aceste folii de plastic și după aceea sunt cufundate în apă fierbinte.

Folia de plastic este toxică! În contact cu folia, acel preparat cald devine toxic. Eliminați folia de plastic și nu mai acoperiți sau nu o mai folosiți în contact cu alimentul fierbinte. Dacă este o pâine răcită și vreți să o băgați la congelator sau vreți să faceți un sandvici, dacă pâinea este rece atunci este perfect. O puteți împacheta în folie de plastic. Dacă mâncarea este fierbinte, atunci va trebui să folosiți alte tipuri de ambalaje sau alte tipuri de ustensile, cratițe, farfurii sau castroane din inox sau din ceramică”, a avertizat medicul Adina Alberts.

Totodată, medicul a subliniat că atunci când încălzim alimentele la microunde să nu folosim niciodată recipiente de plastic.

„Mâncarea de la restaurant trebuie să vină în casolete de carton sau hârtie, niciodată plastic. Plasticul în contact cu mâncarea fierbinte va lăsa în mâncare respectivă substanțe toxice cu potențial cancerigen. Ne îmbolnăvim pentru că nu ne dăm seama câtă nocivitate există în acest plastic în contact cu lichidele și produsele fierbinți. Încă ceva, când încălziți la microunde o mâncare niciodată să nu o lăsați într-un castron sau recipient de plastic. Ea trebuie transferată în recipiente de carton sau ceramică, aici inoxul nu are ce să caute”, a spus medicul Adina Alberts.

Citește și: Vești bune pentru românii aflați în căutarea unui loc de muncă! Unde pot să câștige în două zile cât alții într-o săptămână