PERLE BACALAUREAT 2016: „Ultima noapte de dragoste prezintă viaţa grea când îţi laşi iubita acasă şi pleci la luptă şi nu mai faci…”

PERLE BACALAUREAT 2016. Niciun examen major în România fără gafe de ţinut minte. Proba de limba română de la Bacalaureat a scos la iveală noi perle de senzaţie.

06 iul. 2016, 07:52
PERLE BACALAUREAT 2016: „Ultima noapte de dragoste prezintă viaţa grea când îţi laşi iubita acasă şi pleci la luptă şi nu mai faci…”

PERLE BACALAUREAT 2016. Absolvenţii de liceu care au susținut examenul de bacalaureat au dat frâu liber imaginației și în acest an, în cazul în care nu au stăpânit prea bine un subiect. Profesorii care au corectat lucrări la Limba şi literatura română au avut motive de amuzament şi de data aceasta. Au fost candidaţi care au greșit romanul pe care trebuiau să-l descrie sau au uitat câteva personaje. Perlele de la bacalaureat au apărut deja, cu toate că încă nu au fost corectate toate lucrările.

Iata câteva dintre „perlele” găsite de profesorii corectori.
„Jocurile sunt importante pentru dezvoltarea ta în fața colegilor, adică ăia care se oftică când le spui ca ai ajuns la un nivel peste ei”
„Jocurile sunt făcute ca să te enervezi că nu poți să treci pentru un anumit nivel”
„În romanul interbelic, lumea este prezentată tristă sau fericită, pentru că se gândeşte la războiul care a trecut, dar și la ăla care urmează”
„În Ion, viața este prezentată foarte grea pentru personajul principal, care e lacom după avere și moare de ciudă că alții au mai mult”
„Ultima noapte de dragoste prezintă viața grea când îți laşi iubita acasă și pleci la luptă și nu mai faci…

Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să aibă loc proba la Limba Maternă, miercuri (6 iulie), candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

Rezultatele vor fi afișate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16,00 — 20,00), care urmează a fi soluționate în perioada 13 — 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.


loading...