Perle la Bac la Română: „Arghezi este un Isus care face din venin miere şi din mucegai şi noroi, bijuterii”

Lucrările la limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an nu au fost lipsite de "perle". Profesorii care au corectat tezele s-au delectat cu numeroase "idei" creative ale elevilor.

02 iul. 2019, 13:47
Perle la Bac la Română: „Arghezi este un Isus care face din venin miere şi din mucegai şi noroi, bijuterii”

Subiectele de la proba de Limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat, au scos la iveală, şi în acest an, adevărate nestemate de umor, incultură sau agramatism, conform stirileprotv.ro.

„Poietul lasă moştenire urmaşilor o grămadă de poiezii mizerabile”, a scris un elev făcând referire la opera lui Arghezi.

„Arghezi este un Isus care face din venin miere şi din mucegai şi noroi, bijuterii”, este ceea ce a scris un altul.

„Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”. „În cimitir toată lumea dormea- sicriele, coroanele, amorul… iar mortului îi atârnau aripile”.

În ceea ce priveşte textul la prima vedere, elevii au notat următoarele: „”Autorul se numeşte Maior. Pentru că a devenit cunoscut s-a denumit Mariorescu. Am uitat mai cum”. „Oratorul apărea plutind şi îmbrăcat în mare fel. Prietenul lui dădea din picioare când trebuia să termine”. „Scăpai de ruşine” înseamnă că a urinat pe el”.

Miercuri, elevii vor trece printr-un nou examen. Este vorba despre proba obligatorie a profilului.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se afişează pe data de 8 iulie, până la ora 12:00, şi depunerea contestaţiilor între ora 12:00 şi 16:00.

GAFĂ la BAC 2019: Elevii unui liceu din Blaj au primit DE DOUĂ ORI subiecte greşite la proba de Limba şi Literatura Română