Permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare pot fi plătite acum online pe Ghiseul.ro

Odată cu adăugarea plăţilor pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie, peste 300 de tipuri de plăţi pot fi achitate online prin Ghişeul.ro, anunţă reprezentanţii Autorităţii pentru Digitalizarea României.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 14:15
Permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare pot fi plătite acum online pe Ghiseul.ro

Aceste plăţi pot fi făcute prin ghişeul virtual, fără cozi sau comisioane, începând din 24 septembrie.

Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) şi ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Citeşte şi Cod Rutier 2020. AMENDA IMENSĂ pe care o primeşti dacă te enervezi prea tare în TRAFIC

Accesibilitatea este un factor esenţial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorităţii pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanţă. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituţiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acţionăm împreună. Vă îndemn să fiţi responsabili şi să folosiţi aceste mijloace online de plată. Vă protejaţi de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 şi economisiţi timp preţios. Interconectând instituţiile publice, digitalizăm România şi transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreşedintele ADR, Octavian Oprea.

În total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate peste 300 de tipuri de plăţi.