PERSEIDE 2017 LIVE STREAMING. Cea mai spectaculoasă ploaie de stele LIVE VIDEO PLOAIA DE STELE

Publicat: Duminică, 13 August 2017 00:20 // Actualizat: Duminică, 13 August 2017 00:30 // Sursa: romaniatv.net

PERSEIDE 2017. Astronomic, luna august este cunoscută pentru apariţia (anuală) a roiului Perseide, care îşi va atinge maximul de vizibilitate, în România, în noaptea de 12-13 august.

PERSEIDE 2017. Acestea pot fi observate şi cu o zi înainte şi după, vineri, respectiv duminică, dar numărul de obiecte cereşti luminoase va fi considerabil mai mic, scrie astro-urseanu.ro.

Perseidele se află între constelaţiile Perseus şi Cassiopeia, în partea de nord-est a cerului (imaginea de mai jos).

Credit: astro-urseanu.ro

PERSEIDE 2017. Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii, până dimineaţă. De asemenea, vizibilitatea va fi maximă în afara oraşelor, unde lumina artificială este redusă.

Din păcate, Luna se va afla la câteva zile după faza plină, ceea ce va afecta vizibilitatea, în ciuda unor zvonuri conform cărora aceasta va fi cea mai intensă ploaie de Perseide. Potrivit IFL Science, NASA infirmă acest zvon. „Un meteor la fiecare câteva minute este bine şi cu siguranţă merită să mergi afară, dar nu poate fi spus că este 'cea mai luminoasă ploaie din istoria umanităţii'”, precizează Bill Cooke de la Meteoroid Environment Office al NASA.

PERSEIDE 2017. Pentru a observa Perseidele nu este nevoie de niciun instrument astronomic, doar ochiul liber adaptat la lumina scăzută a nopţii. Se estimează că din afara oraşelor se vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, iar dacă nu aveţi posibilitatea să ieşiţi din mediul citadin, tot veţi putea vedea chiar şi 20 de meteori pe oră.

PERSEIDE 2017. Dacă doriţi să fiţi de ajutor astronomilor, trebuie să notaţi fiecare meteor observat cu ora, minutul şi secunda în care a apărut, dar şi din ce constelaţie a venit şi strălucirea acestuia comparativ cu stelele vecine; apoi puteţi lua legătura cu Societatea Astronomică Română de Meteori(SARM).

PERSEIDE 2017 VIDEO 12 - 13 august. LIVE PERSEIDE. Serviciul robotic Slooh va difuza fluxul live cu Perseidele în noaptea de sâmbătă spre duminică. Atunci veți putea admira ploaia incredibilă de meteoriți la punctul culminant.

PERSEIDE 2017 VIDEO 12 - 13 august. LIVE PERSEIDE. Presa internațională pune la dispoziție mai multe link-uri unde ne garantează că vom urmări cel mai fascinant show de pe cer.

 

 

 

PERSEIDE 2017 VIDEO 12 - 13 august. LIVE PERSEIDE. Dar cu toate acestea, nimic nu se compară cu senzația de a vedea Perseidele chiar de afară, fără niciun "ecran".

PERSEIDE 2017 VIDEO 12 - 13 august. LIVE PERSEIDE. Și cum vă spuneam și în articolele precedente, cel mai bun loc din care puteți să urmăriți Perseidele 2017 este un la țară sau la munte sau un loc aflat la marginea orașelor mari. Cei care vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Pentru a vedea meteori nu aveți nevoie de un instrument astronomic. Aveți nevoie doar de... răbdare!

PERSEIDE 2017 VIDEO 12 - 13 august. LIVE PERSEIDE. Până la momentul când veți putea admira Perseidele, vă invităm să urmăriți mai multe clipuri publicate zilele trecute în presa internațională:

 

 

STIRI ASEMANATOARE

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
live video peseide pereseide peseide 2017 ploaie de stele ploie de stele live video
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H