Persoana care a ameninţat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată şi reţinută

Actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj semnat de aşa zişi membri ai partidului AUR. George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a respins acuzaţiile, spunând că e vorba despre o "intoxicare incalificabilă".

29 mart. 2021, 14:09
Persoana care a ameninţat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată şi reţinută

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au anunțat, luni, că suspectul în cazul amenințărilor primite de actrița Maia Morgenstern a fost reținut pentru 24 de ore.

 

Persoana care a amenințat-o cu moartea și violul pe Maia Morgenstern și pe membrii familiei sale a fost identificată. Anunțul a fost făcut de către deputatul Silviu Vexler pe contul său de pe o pagină socială.

”Persoana care a inițiat amenințările cu moartea și violul adresate doamnei Maia Morgenstern și familiei sale a fost identificată.  Responsabilitatea noastră nu se termină aici. Ea abia începe”, a scris parlamentarul din grupul minorităților naționale pe rețeaua socială.

Conform Antena 3, se pare că polițiștii ar fi identificat doi tineri, unul din București și altul din Timiș, care ar avea legătură cu aceste aminițări.

Din primele informații, se pare că una dintre persoane ar avea 25 de ani și ar suferi de diferite afecțiuni psihice.

Maia Morgenstern a primit un mail semnat de „partidul AUR” în care este ameninţată cu moartea, după ce ar fi vorbit despre antisemiţi, se arată în mesajul postat de actriţă pe pagina de Facebook.

Persoana care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern ar avea probleme psihice

De ameninţări au avut parte şi familia şi copiii marii actriţe.

Postarea sub numele „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!” avea ataşat mesajul în care Maia Morgenstern a fost ameninţată că, împreună cu fiica ei, vor fi ucise pe motiv că au îndrăznit să vorbească împotriva aşa-zisului prieten al autorului.

De asemenea, autorul mesajului prin care Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea a scris că urmăreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo, loc pe care îl numeşte „o gaură murdară de şobolani”.

„Sunteţi o adunătură de proşti şi am vrut să vă anunţ că intenţionez să o omor pe nenorocita aia de Maia Morgenstern pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva prietenului meu, pentru că a stârnit ceva. Tipa asta nenorocită, târfa asta a avut tupeul să vorbească împotriva prietenului meu, ey? O să-ţi spun că această jidancă are zilele ei numărate. În numele prietenului meu, vă pot promite că intenţionez să-i dau foc teatrului vostru idiot de idiş, violând-o pe fiica lui Morgenstern, Calabria, omorând fiecare actor din această gaură murdară de şobolani; omorându-vă pe fiecare dintre voi, pentru că aţi făcut atâta tam-tam despre ce i-a spus prietenului meu”, se arată în mesajul primit de actriţă.

Citeşte şi: Minerii au ieşit, din nou, în stradă. Sute de oameni protestează în faţa Complexului Energetic Oltenia