Persoană din Iași, amendată pentru propagandă electorală și nepurtarea măștii. Sancțiunea uriașă pe care a primit-o

Alegeri parlamentare 2020. O persoană din Iași a fost amendată de polițiști cu 12.500 de lei pe motiv că a făcut propagandă electorală și nu a purtat masca de protecție.

06 dec. 2020, 15:28
Persoană din Iași, amendată pentru propagandă electorală și nepurtarea măștii. Sancțiunea uriașă pe care a primit-o

Persoană din Iași, amendată pentru propagandă electorală și nepurtarea măștii de protecție. Incidentul a avut loc într-o secție de votare din municipiul Pașcani, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Persoană din Iași, amendată pentru propagandă electorală și nepurtarea măștii. Explicațiile polițiștilor

„Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie”, a explicat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, conform Agerpres.ro.

Totul despre alegeri parlamentare 2020, pe romaniatv.net.

Reprezentantul IPJ Iași a precizat că, de la deschiderea secțiilor de vot au fost înregistrate șase sesizări privind posibile fapte ce au legătură cu procesul electoral. În urma verificărilor, polițiștii au explicat că trei dintre sesizări nu s-au confirmat.

Citește și: Tânăr din Arad, obligat să șteargă o postare în care făcea campanie electorală. Amenda aplicată pentru propagandă

Tot astăzi, un tânăr de 21 de ani a fost obligat de polițiști să facă un mesaj electoral pe care l-a publicat pe rețelele de socializare în ziua votului. Bărbatul a acceptat să facă acest lucru, motiv pentru care a scăpat de o amendă usturătoare.

Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, a explicat că polițiștii au fost alertați prin 112 despre faptul că un tânăr a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care îndemna să fie votat un anumit partid.

„A fost înregistrată o sesizare referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că o persoană din localitatea Secusigiu ar fi postat pe o reţea de socializare mesaje electorale privind îndemnul cetăţenilor de a vota cu un anumit partid politic, fiind continuată astfel campania electorală după încheierea campaniei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani din Secusigiu, care ar fi postat aceste mesaje, fiind sancţionat cu avertisment, acesta ştergând ulterior postarea de pe reţeaua de socializare”, a declarat reprezentantul IPJ Arad, conform Agerpres.ro.

Citește și: Alegeri parlamentare 2020. Incidente la vot -UPDATE. Unui poliţist i s-a descărcat pistolul în apropierea secţiei de votare