Tânăr din Arad, obligat să șteargă o postare în care făcea campanie electorală. Amenda aplicată pentru propagandă

Incidente la alegerile parlamentare 2020. Un tânăr de 21 de ani a fost obligat de polițiști să facă un mesaj electoral pe care l-a publicat pe rețelele de socializare în ziua votului. Bărbatul a acceptat să facă acest lucru, motiv pentru care a scăpat de o amendă usturătoare.

06 dec. 2020, 14:58
Tânăr din Arad, obligat să șteargă o postare în care făcea campanie electorală. Amenda aplicată pentru propagandă

Tânăr din Arad, obligat să șteargă o postare în care făcea campanie electorală. Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, a explicat că polițiștii au fost alertați prin 112 despre faptul că un tânăr a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care îndemna să fie votat un anumit partid.

„A fost înregistrată o sesizare referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că o persoană din localitatea Secusigiu ar fi postat pe o reţea de socializare mesaje electorale privind îndemnul cetăţenilor de a vota cu un anumit partid politic, fiind continuată astfel campania electorală după încheierea campaniei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani din Secusigiu, care ar fi postat aceste mesaje, fiind sancţionat cu avertisment, acesta ştergând ulterior postarea de pe reţeaua de socializare”, a declarat reprezentantul IPJ Arad, conform Agerpres.ro.

Totul despre alegeri parlamentare 2020, pe romaniatv.net.

Conform sursei citate, toate sesizările privind incidente electorale vor fi verificate pe parcursul zilei de vot.

Citește și: Alegeri parlamentare 2020. Incidente la vot -UPDATE. Unui poliţist i s-a descărcat pistolul în apropierea secţiei de votare

Tânăr din Arad, obligat să șteargă o postare în care făcea propagandă electorală. Ce amendă ar fi primit dacă nu ștergea mesajul

Persoanele care continună să facă propagandă electorală după încheierea campaniei pentru alegerile parlamentare 2020 riscă amenzi de la 4.500 lei la 10.000 lei.

Citește și: PSD îl reclamă pe Klaus Iohannis la BEC, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu Nicuşor Dan

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor sunt făcute de către: ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române şi de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române.

Citește și: Un bucureştean a fost amendat pentru propagandă electorală pe Facebook, după încheierea campaniei. Ieşirea furibundă a lui Ciolacu