Un celebru medic atrage atenţia! Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 pot răspândi virusul!

Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 ar putea transmite virusul altora și ar trebui să continue să respecte regulile, a avertizat Jonathan Van-Tam, adjunctul directorului medical al Angliei.

25 ian. 2021, 11:19
Un celebru medic atrage atenţia! Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 pot răspândi virusul!
Vaccinul antiCovid-19 nu opreşţte transmiterea virusului

Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 ar putea transmite virusul! Jonathan Van-Tam a declarat că oamenii de știință „nu știu încă impactul vaccinului asupra transmiterii”, dar a precizat că vaccinurile oferă „speranță” pentru ca ratele de infecție trebuie să scadă rapid.

Persoanele care au primit un vaccin antiCovid-19 ar putea transmite virusul

Joinathan Van-Tam a spus că „niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient”, deci nu există o protecție garantată. Este posibil să se contracteze virusul în perioada de două până la trei săptămâni după vaccinare, aceasta fiind perioada pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin mai ales la persoanele în vârstă. „Chiar și după ce ați luat ambele doze de vaccin, puteți da Covid-19 altcuiva și lanţurile de transmitere vor continua”, a spus Jonathan Van-Tam pentru BBC.

„Dacă vă schimbați comportamentul, ați putea răspândi în continuare virusul, menținând numărul de cazuri ridicat și punând pe alții în pericol, care au nevoie de vaccin, dar care sunt mai la coada listrei”, a mai adăugat reputatul medic.

Doza unică, mai puţin eficientă

Săptămâna trecută, oficialul care a coordonat campania de vaccinare în Israel ar fi sugerat că o doză unică de vaccin Pfizer ar putea să nu fie la fel de eficientă ca cea raportată. Israel are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume împotriva coronavirusului, oamenii de știință urmărind cu atenție datele din această țară pentru a verifica cât de eficient este vaccinul atunci când este administrat întregii populații. Ministrul sănătății Yuli Edelstein a declarat că unele persoane „se îmbolnăvesc încă” după ce au primit prima doză de vaccin, dar a spus că există „unele semne încurajatoare ale unor boli mai puțin severe şi mai puțini oameni spitalizați după prima doză”.

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Scăpăm sau nu de mască după vaccinarea antiCOVID: „Vaccinul nu garantează imunitate 100%”

Între timp, mai  mulţi medici cu experienţă au cerut oficialilor din domeniul sănătății din Anglia să reducă termenul de aşteptare dintre prima și a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Cea mai mare perioadă între cele două doze este acum de 12 săptămâni, iar medicii cer cel mult 6 săptămâni între cele doze de vaccin susţinând că eficacitatea scade cu cât termenul de aşteptare este mai mare.