Persoanele care beau mai mult de o sticlă de vin pe zi ar putea trăi mai mult decât abstineţii

Veşti bune pentru băutorii de vin! Potrivit unui renumit cercetător, cei care beau mai mult de o sticlă de vin pe zi nu trebuie să-şi facă griji pentru sănătatea lor. Din contră.

19 apr. 2014, 14:22
Persoanele care beau mai mult de o sticlă de vin pe zi ar putea trăi mai mult decât abstineţii

Doctor Kari Poikolainen a lucrat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca expert în problema alcoolului, iar timp de zeci de ani a studiat efectele alcoolului asupra sănătăţii.

În general, medicii recomandă ca un bărbat să nu consume mai mult de patru unităţi pe zi, în timp ce o femeie nu ar trebui să depăşească trei unităţi, adica echivalentul unui pahar mare de vin. O sticlă de vin are zece unităţi, însă doctorul Poikolainen consideră că vinul devine dăunător abia în momentul în care se consuma mai mult de 13 unităţi pe zi, potrivit dailymail.co.uk.

Mai mult decat atât, specialistul crede că persoanele care beau mai mult decât doza recomandată au şanse să trăiască mai mult decât cei care se abţin.

Declaraţiile specialistului Kari Poikolainen au stârnit, evident, controverse. „Se fac afirmaţii pentru care nu există dovezi. Alcoolul este o toxină, iar riscurile depăşesc beneficiile”, a declarat Julia Manning, membră a grupului de reflecţie 2020Health.

CITEŞTE ŞI:  Cum e mai rău să bei alcool: puţin şi des sau rar şi mult?