Transportul de persoane fără autorizaţie de taxi, INTERZIS. Amenzile ajung până la 5000 de lei

Persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără a avea autorizaţie de transport în regim de taxi emisă de autoritatea administraţiei publice vor primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei, conform unui proiect de lege adoptat de Guvern marţi.

26 aug. 2014, 20:39
Transportul de persoane fără autorizaţie de taxi, INTERZIS. Amenzile ajung până la 5000 de lei

Guvernul a adoptat marţi şi a transmis spre aprobare Parlamentului un proiect pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Prin acest proiect de lege se creează cadrul legal pentru sancţionarea persoanelor fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.

Atenţie la taximetriştii-PIRAT. Cum îi PĂCĂLESC pe clienţii NAIVI – VIDEO

Proiectul de lege a fost elaborat şi pus în dezbatere de Ministerul Transporturile în luna iulie.

De asemenea, Executivul a adoptat marţi un proiect de lege care prevede posibilitatea efectuării şi la staţiile ITP autorizate a inspecţiei tehnice periodice la vehiculele agreate pentru transportul de mărfuri perisabile şi la cele destinate transportului de persoane care au mai mult de opt locuri pe scaune, cu excepţia troleibuzelor.

În prezent, ITP pentru acest tip de autovehicule se realizează numai de personalul RAR.

Veste bună pentru şoferi: Inspecţia tehnică periodică la RAR ar putea fi eliminată în cazul unor vehicule

Proiectul de lege vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică.