Persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai beneficieze de PENSIE SPECIALĂ - proiect

Publicat: Vineri, 23 August 2019 17:38 // Actualizat: Vineri, 23 August 2019 17:38 // Sursa: romaniatv.net

Doi deputaţi PNL au depus, vineri, la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai beneficieze de pensie "specială" şi solicită discutarea de urgenţă şi adoptarea acesteia.

"Fără "pensii speciale" pentru cei care sunt condamnați definitv pentru fapte de corupție! Am depus alături de colegul meu din PNL, Florin Roman, un proiect de lege care stabilește că indiferent de cine sunt beneficiarii pensiilor - de la parlamentari până la procurori sau primari - nu vor mai primi pensii "speciale" (de serviciu) dacă sunt condamnați pentru corupție. Fără diferențieri! Trebuie echitate în privința acestui tip de poziții publice", a anunţat deputatul Romeo Nicoară pe Facebook.

În expunerea pe motive se arată că în ultima vreme au fost trase foarte multe semnale de alarmă de către societatea românească, atât prin parlamentari, cât şi prin mass media, şi este nevoie de instituirea unei interdicții, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnați definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea și darea de mită, traficul și cumpărarea de influență.

"Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curții Constituționale sau ai Curții de Conturi etc.", au motivat parlamentarii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
condamnati fapte de coruptie pensii speciale PNL proiect PNL
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 aug 21:15
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
... Dar, DE CE, mă, pensii speciale???
Salariile pe care le primiți pentru o droaie de ani de pălăvrăgeli, mai mult pentru dauna decât pentru folosul țării, nu vă sânt speciale îndeajuns?

Mamele au așa ceva...?... că, fără ele n-ați mai fi voi azi nici măcar națiunea bulită EXCLUSIV prin eforturile voastre pentru care vă tot răsplătiți!
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H