Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, OBLIGATE să rămână acasă. Anunţ de ultima oră al lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți măsuri mai dure pentru a limita răspândirea coronaviruslui în România. Tot ceea ce până acum era recomandare, devine obligaţie de miercuri, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. În plus, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică. De asemenea, s-a decis ca persoanele peste 65 de ani să fie obligate să stea acasă, a spus șeful statului.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 10:56
Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, OBLIGATE să rămână acasă. Anunţ de ultima oră al lui Klaus Iohannis

„Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații”, a avertizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis anunţă noi restricţii pentru români: Ce a fost recomandare până acum devine obligaţie de mâine. Va fi folosită şi Armata

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a mai spus şeful statului.

„Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții, pe care tocmai le-am menționat, vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile”, a mai precizat şeful statului, care a completat că „restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”.

 

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.