Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 scapă de mască. Ungaria anunţă relaxarea măsurilor pentru cei imunizaţi

Ungaria pregăteşte relaxarea măsurilor pentru persoanele imunizate contra COVID-19. Cetăţenii vaccinaţi vor putea circula şi fără mască de protecţie în anumite locuri. Noile măsuri vor intra în vigoare atunci când numărul cetăţenilor vaccinaţi împotriva COVID-19 va ajunge la 4 milioane. 

26 apr. 2021, 13:59
Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 scapă de mască. Ungaria anunţă relaxarea măsurilor pentru cei imunizaţi

Guvernul ungar a publicat o listă de noi reguli care vor intra în vigoare atunci când numărul maghiarilor imunizaţi  împotriva Covid-19 va ajunge la 4 milioane, scrie dailynewshungary.com. Conform declarației publicate pe site-ul guvernamental kormany.hu, restricţiile pe timp de noapte se vor aplica de la miezul nopții, iar magazinele vor putea rămâne deschise până la ora 23:00. Persoanelor care dețin certificate de vaccinare li se va permite să folosească zonele interioare ale unităților de catering până la ora 23:00, la fel şi hotelurile unde acestea pot fi însoțite de copii.

Citeşte şi: Gibraltar a eliminat aproape toate restricţiile după vaccinarea populaţiei. Fără mască şi restaurante deschise

Locurile care oferă activități de agrement şi care au fost închise în noiembrie se vor redeschide deținătorilor de certificate de vaccinare, inclusiv grădini zoologice, parcuri sălbatice, muzee, teatre, cinematografe și biblioteci.

De asemenea, sălile de sport, piscinele și patinoarele vor fi deschise pentru persoanele care deţin certificate COVID-19 şi pentru toţi sportivii profesioniști cu vârsta sub 18 ani.

Obligația de a purta măști va rămâne în vigoare în spațiile publice, în transportul public și în magazine. În unitățile de catering, personalul care nu deține certificate de vaccinare va fi obligat să poate mască în continuare.

În declarație se menționează că vor fi anunțate măsuri suplimentare pentru relansarea țării pe măsură ce progresează procesul de vaccinare.

Citeşte şi: Noi reguli pentru românii care vor să meargă în vacanţă în Bulgaria. Măsurile se aplică de la 1 mai