România sălbatică: 50 de fotografii spectaculoase din ţară

WWF România a lansat, marţi, în parcul Herăstrău din București, "România sălbatică", o expoziție de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Rezervaţia biosferei Delta Dunării.
Romania TV
19 oct. 2011, 06:22
România sălbatică: 50 de fotografii spectaculoase din ţară

Inițiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reunește 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut în ultimul an. Din Buila-Vânturarița în Munții Rodnei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor și a o dezvălui apoi publicului.

Expoziția din București, deschisă până la 30 octombrie, este prima din cadrul unui turneu care va continua în cele mai mari orașe din țară, până la sfârşitul acestui an și în prima jumătate a anului viitor.

Odată cu expoziţia, a fost lansat și site-ul www.romaniasalbatica.ro, unde pot fi accesate galeria de imagini, jurnalul expediţiei precum și detalii despre traseul expoziţiei în ţară. De asemenea, pe pagina de facebook a Garanti Bank, www.facebook.com/GarantiBankRomania, iubitorii de fotografie pot admira toate imaginile prin intermediul unei aplicații, le pot vota pe cele favorite și pot câștiga un week-end la Poiana Brașov, precum și participarea la un workshop de fotografie susţinut de Dan Dinu.

„Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect și să fac aceste expediţii incredibile. Este o provocare, dar în același timp și o responsabilitate uriașă, deoarece potenţialul proiectului este unul fabulos, iar zonele sălbatice ale României au nevoie de această promovare, să fie cunoscute și protejate. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF și Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers”, a declarat Dan Dinu.

„Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea există în jurul nostru. Prin această expoziţie ne propunem sa le oferim tuturor vizitatorilor 50 de motive de a zâmbi, de a admira şi de a fi mândri de România. Expoziţia România Sălbatică ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm in protecţia mediului în România.”, a precizat și Magor Csibi, Director de Program WWF România.

Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România Sălbatică, o expediţie iniţiată de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărei destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.

Anul viitor, cea de-a doua etapă a expediţiei va completa colecţia cu imagini din cele 12 parcuri naturale și cele două geoparcuri. Rezultatul final va fi prima colecţie publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări