Personalul navigant al British Airways prelungeşte greva cu două săptămâni

Personalul navigant al companiei aeriene British Airways (BA) a prelungit cu două săptămâni mișcarea de protest provocată de o dispută îndelungată privind condițiile salariale, transmit AP și Reuters.

RomaniaTV.net
06 iul. 2017, 09:44
Personalul navigant al British Airways prelungeşte greva cu două săptămâni

Inițial, greva a fost anunțată pentru perioada 1 — 16 iulie și va fi prelungită în perioada 19 — 2 august.

„În a doua parte a grevei vom opera 99,5% din programul nostru obișnuit. În loc să ceară noi mișcări de protest absolut inutile, sindicatul ar trebui să permită membrilor săi să voteze acordul privind salariile încheiat în urmă cu două luni”, se menționează într-un comunicat al British Airways, care precizează că partenerul de alianță Qatar Airways va opera unele zboruri pe distanță scurtă ale BA.

Sindicatul Unite a precizat că personalul navigant de la British Airways, care a fost angajat pe baza contractului „Mixed Fleet”, va declanșa o grevă în urma eșecului discuțiilor cu conducerea companiei. De asemenea, sindicatul a anunțat că va demara acțiuni în justiție împotriva companiei în numele a 1.400 de angajați, care au fost sancționați pentru că au luat parte la precedenta acțiune de protest.

Personalul navigant de la British Airways, angajat pe baza contractului „Mixed Fleet”, beneficiază de salarii și avantaje inferioare personalului cu vechime. De la începutul anului, activitatea British Airways a fost afectată de 26 de zile de grevă a personalului navigant.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene britanice a declarat că salariile sunt similare cu cele ale companiilor aeriene concurente.

Cel mai aglomerat aeroport european, Heathrow din Londra, va fi afectat de greva personalului navigant de la British Airways.

În 2015, Qatar Airways a achiziționat o participație de 10% în International Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways și Iberia. Ulterior, în iulie 2015, și-a majorat participația la 20%, devenind cel mai mare acționar al IAG.

Noua grevă a personalului navigant vine la câteva săptămâni după ce o problemă în alimentarea electrică a sistemului IT al companiei British Airways a afectat, în minivacanța de Rusalii, 75.000 de pasageri ai unor zboruri cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick.