Peru a deschis ruinele Machu Picchu pentru un singur turist

Peru a deschis ruinele Machu Picchu pentru un singur turist japonez, după ce a așteptat aproape șapte luni pentru a intra în satul incaş, în timp ce focarul de coronavirus l-a prins în ţara andină.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 09:06
Peru a deschis ruinele Machu Picchu pentru un singur turist

Jesse Takayama a făcut o cerere specială, pe care a depus-o, la mijlocul lunii martie, în orașul Aguas Calientes, a declarat luni ministrul culturii, Alejandro Neyra. „Venise în Peru cu visul de a putea intra la ruine. Cetățeanul japonez a intrat împreună cu șeful nostru de parc, îndeplinindu-şi visul înainte de a se întoarce în ţara sa„, a spus Neyra într-o conferință de presă virtuală.

Takayama a devenit primul vizitator din ultimele șapte luni, care a putut vedea ruinele de piatră. Planul său inițial fusese să petreacă doar câteva zile în Peru pentru a vizita Machu Picchu.

Este uimitor! Mulțumesc!” a spus Takayama într-un videoclip înregistrat pe vârful muntelui Machu Picchu.

Neyra a mai spus că în noiembrie ruinele de piatră din Machu Picchu vor fi redeschise pentru turiștii naționali și străini, fără a specifica data.

Peru a raportat până în prezent 33.305 decese legate de coronavirus și are cea mai mare rată a mortalității pe cap de locuitor din orice țară de pe glob. Zborurile internaționale au fost reluate recent, dar numai către șapte țări din America Latină, iar industria turismului a fost devastată de pandemie.