Pescar salvat de la înec din mijlocul râului Olt VIDEO

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Craiova, a fost salvat de pompieri din apele râului Olt, miercuri dimineaţă, în zona hidrocentralei din comuna Slătioara.

RomaniaTV.net
31 aug. 2016, 09:16
Pescar salvat de la înec din mijlocul râului Olt VIDEO

Pescarul se afla pe o piatră, la circa 20 de metri de mal, inconştient, alături de un alt bărbat, tot din Craiova, cei doi aflându-se la pescuit. Pentru salvare, pompierii au intervenit cu o autospecială, o barcă pneumatică cu motor și un echipaj SMURD, fiind solicitată și o ambulanță cu medic de la Serviciul de Ambulanță.

Cadrele medicale au executat resuscitare cardio-pulmonară circa 30 de minute, iar bărbatul a răspuns manevrelor și a fost transportat, cu semne vitale, la UPU Slatina. „În momentul sosirii echipajelor, bărbatul, în vârstă de 58 de ani, inconștient, se afla la circa 20 de metri de mal, pe o piatră aflată în apă, împreună cu încă un bărbat cu care se afla la pescuit. Pompierii au acționat cu barca pneumatică, l-au preluat pe bărbatul aflat în dificultate și l-au adus la mal. Echipajul SMURD a preluat pacientul, în stop cardio-respirator și a început imediat manevrele de resuscitare”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.