Pescarul din El Salvador care a plutit în Oceanul Pacific 13 luni a ajuns acasă VIDEO

Naufragiatul salvadorian Jose Salvador Alvarenga, care susţine că a plutit în derivă timp de 13 luni în Oceanul Pacific şi că a supravieţuit hrănindu-se cu peşte crud şi sânge de ţestoasă, a revenit marţi în ţara natală, unde autorităţile îi rezervă "un tratament special".

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 10:24
Pescarul din El Salvador care a plutit în Oceanul Pacific 13 luni a ajuns acasă VIDEO

La sosirea pe aeroportul din San Salvador, bărbatul de 37 de ani a fost întâmpinat de zeci de jurnalişti, dar şi de familia lui care a sperat mereu că el se află în viaţă, deşi era dispărut de mai bine de un an.

De la aeroport, pescarul a fost dus cu o ambulanţă la spital, unde starea lui de sănătate va fi monitorizată în continuare, potrivit România TV

Bărbatul a devenit cunoscut după ce la sfârşitul lunii trecute a fost găsit în Insulele Marshall, la 12 mii de kilometri de Mexic, de unde plecase la pescuit în decembrie 2012.

El a părăsit luni Majuro, capitala Insulelor Marshall, ţara în care a fost găsit după ce a naufragiat, pe 30 ianuarie, şi a făcut o escală la Hawaii, în Statele Unite.

Tânărul a fost supus unor noi teste medicale marţi, la Los Angeles, în vestul Statlor Unite, lucru care i-a permis să îşi încheie călătoria către El Salvador.

La câteva minute după ce a coborât din avion, naufragiatul care a spus că a petrecut 13 luni plutind în derivă, în pacific, aşezat într-un scaun cu rotile, a apărut pentru o scurtă perioadă de timp în faţa camerelor de luat vederi, dar nu a făcut nicio declaraţie presei.