VIDEO Pescobar, explicaţie halucinantă pentru Dorada stricată: „Peştele era binecuvântat, era adus de pe muntele Athos”

După mai multe controale, comisarii ANPC au luat decizia de a închide, temporar, mai multe restaurante deținute de Paul Nicolau, după ce au găsit mai multe nereguli în interiorul acestora. Afaceristul a fost foarte deranjat de hotărârile luate de instituția statului şi a venit cu explicaţii.

24 sept. 2023, 22:26
VIDEO Pescobar, explicaţie halucinantă pentru Dorada stricată: „Peştele era binecuvântat, era adus de pe muntele Athos”

Pescobar a venit cu o altă scuză pentru peştele stricat de la Taverna racilor. Omul de afaceri a susținut că preparatul a fost adus de pe Muntele Athos și că angajații săi au făcut o greșeală.
Amintim că și Taverna Racilor din Herăstrău, din București, a fost închisă. Protecția Consumatorilor a cerut Primăriei Capitalei ca, în cazul de față, să intervină și inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și mâncare stricată, inclusiv la Timișoara.

Restaurantele lui Pescobar, închise după o reclamaţie făcută de Nelson Mondialu: „Am făcut toxiinfecţie alimentară. Ăla nu e restaurant pentru oameni la costum, acolo intri şi dacă ai în picioare adidaşi de 39 de lei”
Potrivit informațiilor din spațiul public, milionarul vindea la restaurantul din Timișoara pește stricat. Pescobar a precizat, într-un material video publicat pe rețelele sociale, că peștele nu a fost stricat. Ar fi fost vorba, de fapt, despre doradă adusă de pe Muntele Athos.

„Timișoara a fost închisă doar o zi, până am remediat cele constatate de comisarii ANPC și cu sublinierea faptului că îmi pare rău de dorada aia, că se zice că a fost doradă stricată. Aia e doradă binecuvântată de la Muntele Athos.

Au greșit ai mei o etichetă pe doar două cutii. Deci din 14 cutii care erau una peste alta, două cutii erau cu o etichetă veche, dar noi în facturi avem toate intrările”, a spus Pescobar, într-un material încărcat pe pagina lui de Instagram.

@tavernaracilortimisoara

Dna Anca Alexandrescu vă invit la taverna la cea mai bună doradă posibilă, doradă crescuta de călugarii de la Mănăstirea Vatopedu, de la Muntele Athos 🙏 !

♬ original sound – tavernaracilortimisoara

În același context, omul de afaceri a explicat că nu știe suma exactă la care se ridică prejudiciul creat afacerii lui, după închiderea localurilor. Cu toate acestea, a precizat că este vorba despre o sumă imensă.

Paul Nicolau susține că, în cazul afacerilor lui, a existat multă inflamare publică și totodată multă minciună. Milionarul a susținut că ai săi clienți nu sunt afectați de scandalul declanșat și că nu se lasă duși cu zăhărelul, ci continuă să vină la restaurantele sale.

Citeste si Pescobar se reorientează după ce inspectorii ANPC i-au închis mai multe restaurante: „Deja am găsit locație”

Afacerile lui Pescobar au suferit o lovitură neașteptată, după ce inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au făcut investigații la locurile cu pricina. Localuri din Herăstrău, Snagov și Timișoara au fost închise, milionarul fiind și sancționat financiar.

Paul Nicolau, așa cum i se spune de fapt afaceristului, a făcut noi precizări în mediul online referitoare la afacerile sale. Milionarul a început să redeschidă restaurantele sancționate de inspectori, precizând vineri, 22 septembrie, că Taverna Racilor din Timișoara primește din nou clienți.

Cine este Pescobar, de la Taverna Racilor. Rețeta de afaceri de pe Google care i-a adus milioane de euro

Pescobar se laudă că a pornit de jos, iar acum are o afacere care îi aduce milioane de euro. Stilul său extravagant, prezentat pe social media, i-a adus un uriaș capital de imagine. Aşa i-a crescut şi cifra de afaceri.

Lui Pescobar i-a venit ideea afacerii sale de succes în 2013. Acesta își pierduse locul de muncă și căuta idei de afaceri. Totul a pornit de la o idee găsită pe Google. Aşa a început prin a vinde racii în Piața Obor. Iar acum deține un cunoscut restaurant cu specific pescăresc în Herăstrău – Taverna Racilor. Şi, de curând a mai deschis și alte localuri în orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara.

El a început să vândă raci fierți, inclusiv pe pârtia de la Poiana Brașov, iar oamenilor le plăcea produsul său. În 2021 el avea 50 de angajați o cifră de afaceri medie anuală medie de 1,5 – 2 milioane de euro.

În pandemie, lui Paul Nicolau i-a venit altă idee. Să aducă restaurantul acasă la oameni, așa că a înființat o nouă platformă, Fish to Door, unde se pot face și abonamente. Paul Nicolau a avut în 2022 venituri de venituri de 16,5 milioane de lei. Acesta are acum 300 de angajați.

„Am început afacerea cu raci acum 8 ani după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu. Vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, spunea Pescobar.

După succesul avut cu Taverna Racilor din Herăstrău, Pescobar a mai deschis și alte restaurante în țară. El mai are un restaurant în Snagov, dar și Oyster Bar Victoriei și o altă tavernă în Timișoara. Prețurile nu sunt deloc unele mici. Un cocktail este în jur de 38 de lei, dar poate ajunge și la 55 de lei. Un vin de 750 de ml are prețuri cuprinse între 130 și 170 de lei.

„Preţurile sunt, în medie, cu 30-40% mai mici faţă de cele din hipermarket. Clienţii pot opta pentru un abonament lunar de doar 10 lei, care le oferă un discount de 25% la toate achiziţiile din luna în curs.”,  explica antreprenorul.

În ceea ce privește mâncarea, prețurile sunt și aici destul de mari. Pentru o porție de Fritto Misto trebuie să plătești 71 de lei. O porție de creveți pane în sos costă 71 de lei pentru 500 de grame. Unul dintre cele mai scumpe preparate din meniu este caracatiță la gratar cu mix de salată este 95 de lei.