Pescobar, patronul milionar din București, face scandal. A fost prins circulând cu 145 km/h cu Ferrari-ul, prin oraș

Unul dintre cei mai controversați afaceriști din București a rămas fără permisul de conducere. În loc să accepte sancțiunea, Paul Nicolau și-a angajat avocat și a început scandalul. 

09 iul. 2023, 13:22
Pescobar, patronul milionar din București, face scandal. A fost prins circulând cu 145 km/h cu Ferrari-ul, prin oraș

Paul Nicolau, zis și „Pescobar”, respectiv „Regele Racilor”, influencer de TikTok, patron al unor restaurante cu fructe de mare, s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pentru 120 de zile, plus amendă, după ce a fost tras pe dreapta. Agenții de la Rutieră au constatat că bărbatul, aflat într-un bolid de lux, s-a deplasat cu o viteză mult peste limita legală admisă.

Nicolau se afla într-un Ferrari. A fost depistat circulând cu viteza de 145 de kilometri pe oră, prin Capitală.

Pescobar nu a acceptat verdictul Poliției, așa că a început procedura în judecată. Controversatul afacerist a pierdut în primă instanță, la Judecătoria Sectorului 1 București, dar nu s-a putut împăca cu decizia. În continuare, s-a simțit neîndreptățit și a plătit bani la avocat.

„Fapta prezintă un grad de pericol social sporit raportat la urmările care s-ar fi putut produce având în vedere viteza deosebit de mare cu care circula petentul”, se arată în sentința Judecătoriei, citată de Clujust.

Astfel, Pescobar a depus recent apel la Tribunal.

Pescobar, pus la punct de instanță. Iată ce a cerut „Regele Racilor”

Paul Nicolau a formulat plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei emis de Brigada Rutieră. Pescobar a solicitat prin intermediul reprezentantului legal anularea procesului-verbal, înlăturarea sancțiunii principale a amenzii în cuantum de 1.305 lei și înlăturarea sancțiunii complementare privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

„În data de 19.11.2022 ora 12:29, în timp de conducea autovehiculul cu nr. B-650-GST, a fost oprit de un echipaj de poliție în localitatea București, b-dul. Aviatorilor nr. 1 și a fost sancționat pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, în procesul verbal stabilindu-se că ar fi circulat cu viteza de 145 km/h pe un drum cu limita de viteză de 60 km/h.”, se arată la dosar.

„Regele racilor” a susținut în acțiune că procesul-verbal „nu respecta realitatea întrucât acesta nu circula cu viteza de 145 km/h în localitate” și că „procesul-verbal este nul pentru lipsa mențiunilor privind arătarea împrejurărilor săvârșirii faptei.”

Instanța Judecătoriei Sectorului 1 l-a contrazis pe cunoscutul patron de restaurant.

„Instanța apreciază, contrar susținerilor petentului din cuprinsul cererii de chemare în judecată, că descrierea faptei reținute în cuprinsul procesului-verbal de contravenție …/19.11.2022 (fapta potrivit căreia, în data de 19.11.2022, ora 12:29, petentul a condus autoturismul cu nr. B-650-gst, in Bucuresti, pe b-dul. Aviatorilor nr. 1 si a fost depistat de aparatul radar TRUCAM TC 001346, circuland cu viteza de 145 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteza este de 60 km/h, + 85 km/h peste regimul legal de viteza), a fost făcută în conformitate cu dispoziţiile art. 16 alin. 1 din OG nr. 2/2001, cu indicarea tuturor împrejurărilor necesare pentru stabilirea existenţei faptei, descriere care permite instantei sa analizeze temeinicia procesulu-verbal”, se arată în motivare.