1.000 de pensionari au avut probleme la calcularea sumelor din cauza CNP-urilor greșite

Pensii calculate şi plătite greşit din cauza unor erori de completare a CNP (codul numeric personal), au fost printre principalele nereguli găsite de inspectorii de la Curtea de Conturi la un control pe 2010 la Casa Naţională de Pensii Publice. Oficialii de la Casa de Pensii au spus că vinovat este sistemul informatic.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 18:17
1.000 de pensionari au avut probleme la calcularea sumelor din cauza CNP-urilor greșite

Peste 1.100 de CNP-uri greşite au fost găsite în baza de date a CNPP numai în cursul anului 2010, potrivit romanialibera.ro. Inspectorii de la instituţia de control au găsit cazuri de bărbaţi al căror CNP începea cu cifra 2, care este folosită numai pentru femei, fiind cea care indică sexul unei persoane.

„Mare parte dintre disfuncţionalităţile semnalate sunt cauzate de lipsa unui sistem informatic integrat între instituţiile subordonate Ministerului Muncii, cât şi între minister şi celelalte instituţii ale statului. Din acest punct de vedere, raportul Curţii de Conturi este argument pentru urgentarea implementării sistemului informatic integrat”, au declarat oficialii de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPSS).