Peste 1,2 kilograme de droguri confiscate în peste cinci sute de dosare, distruse la un operator autorizat

Publicat: Duminică, 17 Decembrie 2017 10:14 // Actualizat: Duminică, 17 Decembrie 2017 10:14 // Sursa: romaniatv.net

Poliţia Română, cu sprijinul unui operator autorizat, a distrus 1.280 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în peste cinci sute de dosare penale din ultimii ani.

Foto: Politia Romana

Inspectoratul General al Poliţiei Romane a distrus 1.280 de kilograme de droguri, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

Drogurile au făcut obiectul confiscărilor din ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Vă reamintim că, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Una dintre cele mai importante capturi de droguri a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Astfel, la data de 15 iunie 2016, în urma activităţilor specifice desfăşurate, s-a reuşit prinderea în flagrant a unui membru al reţelei infracţionale un bărbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca în timp ce a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce conţineau în total 351,7 kilograme de frunze de khat.

Din cercetări a reieşit că drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
droguri droguri confiscate droguri distruse ogpr
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H