Peste 1.500 de militari şi tehnică MApN, MAI, SRI şi SPP vor defila de 1 Decembrie în Bucureşti

Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând MApN, MAI, SRI şi SPP vor participa joi la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, informează MApN.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 18:45
Peste 1.500 de militari şi tehnică MApN, MAI, SRI şi SPP vor defila de 1 Decembrie în Bucureşti

Tot în Bucureşti vor avea loc, în aceeaşi zi, la ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, informează Mediafax.

Potrivit MApN, începând cu ora 17.40, în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional vor avea loc un ceremonial militar şi un concert de cântece ostăşeşti, urmate de retragerea cu torţe a militarilor din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” pe itinerarul Palatul Cercului Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

La rândul lor, militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.