Peste 1.800 de pacienţi cu Covid se află la ATI. Situaţia este dramatică, de peste două săptămâni nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă

În data de 21 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1675 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

21 oct. 2021, 13:43
Peste 1.800 de pacienţi cu Covid se află la ATI. Situaţia este dramatică, de peste două săptămâni nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă

În București sunt avizate de DSP 370 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 146 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților la Terapie Intesivă depășește capacitatea secțiilor principale.

1.815 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Citeşte şi Dr. Radu Ţincu: „Peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru. E o situaţie nemaivăzută în România după Revoluţie”

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi la Terapie Intensivă se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Preşedintele Cehiei este internat la terapie intensivă și medicii consideră că nu va mai fi apt pentru atribuții în serviciu

În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenţei medicale a pacienţilor cu COVID-19. Ministerul a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 2.686 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 45 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.