Peste 100 de civili ucişi marţi de forţele de securitate siriene

Forţele de securitate siriene au ucis marţi 111 civili la Kafrueid, în regiunea Idleb, din nord-vestul Siriei, potrivit unui nou bilanţ prezentat miercuri de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 09:47
Peste 100 de civili ucişi marţi de forţele de securitate siriene

Această asociaţie cu sediul în Marea Britanie anunţase marţi un bilanţ de 37 de morţi la Kafrueid, dar precizase că se teme de un „masacru” în acest sat, unde „zeci de civili” erau încercuiţi de armată.

OSDH a precizat că cei 111 civili şi militanţi au fost ucişi în timp ce încercau să fugă din sat, situat în regiunea Jabal al-Zauia, la peste 330 de kilometri nord de Damasc. Până în prezent, 52 dintre cele 111 victime au putut fi identificate.

Acest nou bilanţ ridică la 123 numărul civililor morţi în Siria marţi, alţi 12 fiind ucişi de forţele de securitate la Homs (centru), potrivit OSDH.

Confruntările violente între armată şi dezertori s-au soldat marţi cu circa o sută de morţi în rândul militarilor disidenţi tot în provincia Idleb, potrivit OSDH.

Aceasta a fost una dintre cele mai violente zile de la începutul revoltei, la jumătatea lui martie, împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, a cărei reprimare s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 5.000 de morţi în nouă luni.


loading...
Partenerii noștri