Peste 100 de copii cu COVID-19, internaţi în spitalele din România. Medicul Radu Ţincu: „Era de aşteptat să se întâmple aşa”

Peste 100 de copii sunt infectaţi cu SARS-COV 2 sunt internaţi în acest moment în spitalele din România. În secţiile ATI sunt cinci minori, conform ultimului raport al Grupului pentru Comunicare Strategică.

07 sept. 2021, 11:13
Peste 100 de copii cu COVID-19, internaţi în spitalele din România. Medicul Radu Ţincu: „Era de aşteptat să se întâmple aşa”

Peste 1.035 de noi cazuri de infectare cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) au fost raportate luni în România. În spitale sunt internaţi 3.338 de pacienţi COVID-19. Dintre aceştia, 405 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 107 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 5 la ATI.

Medicul Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a declarat la Aleph News, că „era de aşteptat să se întâmple aşa”.

„Avem un grad de imunizare colectivă scăzut şi avem un grad aproape inexistent de imunizare în rândul adolescenţilor. Ţările educate au un grad de imunizare de 75%, iar cele cu o educaţie sanitară scăzută s-a imunizat mult mai puţin”, a spus medicul Radu Ţincu.

Citeşte şi: Cîmpeanu: „E posibil ca Bucureștiul să ajungă la 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie. Atunci școlile intră în online două săptămâni”

Valeriu Gheorghiţă anunţă o campanie specială de vaccinare a elevilor şi studenţilor

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat, marţi, că autorităţile vor demara o campanie de vaccinare în şcoli, precum şi în universităţile din ţară. În cazul învăţământului preuniversitar, elevii vor putea fi imunizaţi împotriva noului coronavirus din 13 septembrie, iar în cazul studenţilor, campania de imunizare va fi demarată la 1 octombrie.

„Pentru învăţâmântul preuniversitar, acţiunea de vaccinare se desfăşoară în trei modalităţi – fie prin echipe mobile de vaccinare, fie prin înfiinţarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităţilor de învăţământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre vaccinurile eligibile care au recomandare de administrare la persoanele de peste 12 ani, respectiv Pfizer şi Moderna”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă că 36.859 de elevi cu vârsta între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. În categoria de vârstă 16-19 ani sunt vaccinaţi 155.149 de elevi.

Citeşte şi: E oficial! A apărut documentul care introduce posibilitate suspendării cursurilor fizice și trecerea la școala online. Iată cum arată proiectul de ordonanță de urgență